Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
36 files van totaal 122 km

Bromfietser begaat waslijst aan overtredingen

Toegevoegd: 09-04-2017, 19.46 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een 30-jarige Vlissinger is zaterdagochtend in zijn woonplaats aangehouden nadat hij een reeks verkeersovertredingen had begaan. Ook uitte hij grove beledigingen en bedreigingen richting politieagenten.


Agenten die voor een rood stoplicht stonden te wachten zagen de verdachte met hoge snelheid een kruising over gaan. Hij droeg geen helm en de agenten zetten direct de achtervolging in. Toen de bromfietser de politie in de gaten kreeg, verhoogde hij zijn snelheid en negeerde hij een stopteken.

In de Verkuijl Quakkelaarstraat reed de man de stoep op om zich achter een aantal zeecontainers te verschuilen. De agenten stapten uit en riepen de man toe dat hij zou worden aangehouden. Hierop probeerde de bromfietser weg te rijden.

Eén van de agenten wist de man van zijn brommer te duwen en hierna kon hij in de boeien worden geslagen. Rond de man bleek een flinke alcohollucht te hangen. De bromfietser wilde echter niet meewerken aan een blaastest en daarom is nog niet vast komen te staan hoeveel de man precies had gedronken.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt vanwege een waslijst aan overtredingen. Het gaat onder meer om te hard rijden, het negeren van een stopteken, het onder invloed roekeloos rijden zonder helm en kentekenplaat, het niet in het bezit hebben van een geldig rijbewijs en het weigeren van een ademanalyse en een bloedonderzoek.

De brommer waarop de man reed bleek van diefstal afkomstig te zijn. Deze is daarom in beslag genomen. Tijdens het vervoer naar het arrestantencomplex bedreigde en beledigde de man de aanwezige agenten volgens de politie op grove en ernstige wijze. De agenten in kwestie hebben hierom aangifte tegen de man gedaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tjeerd (10-4-2017 om 13:04)
Hou deze man maar eens een paar weekjes op water en brood. Wat een hufter.
W. Kruit (10-4-2017 om 11:46)
Michelle, het is fysiek onmogelijk om iemand te dwingen met een bepaalde kracht in een slangetje te blazen. En het is niet toegestaan om iemand een naald in zijn lichaam te steken, dus een bloedmonster nemen zit er, zonder toestemming van de verdachte, ook niet in. Dan houdt het voor wat betreft de bepaling van het bloedalcoholpercentage gewoon op. Maar daar heeft de wetgever in voorzien: het weigeren van een blaastest komt je te staan op een boete van €1000,- en een onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van 9 maanden...
michelle (9-4-2017 om 21:26)
Niet meewerken aan een blaastest! Hoezo, niets te willen aanpakken!
Cookie-instellingen beheren