Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 79 km

Trio in de cel voor plofkraak Terneuzen

Toegevoegd: 10-04-2017, 14.58 uur
Het onderzoek bij de geldautomaat in 2013.
Het onderzoek bij de geldautomaat in 2013.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Van het trio dat er onder meer van werd verdacht in de nacht van 12 maart 2013 in Terneuzen geprobeerd te hebben de pinautomaat bij winkelcentrum Zuidpolder in Terneuzen op te blazen zijn twee Terneuzenaren tot aanzienlijk lagere straffen veroordeeld dan de officier van justitie had geëist. Alleen de derde man kreeg een straf conform de eis opgelegd.


Zo werden de 22-jarige H. O. en de even oude D. G. veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf waarvan vier voorwaardelijk, respectievelijk acht maanden waarvan de helft voorwaardelijk. Tegen het duo waren celstraffen geëist van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk en zestien maanden waarvan tien voorwaardelijk. Alleen de derde man, de 38-jarige Axelaar J. el H., werd conform de eis veroordeeld tot achttien maanden waarvan drie voorwaardelijk.

Een agent die in de buurt woonde hoorde een knal en zag drie mannen wegrennen en omdat het sneeuwde hoefden alleen maar de sporen in de sneeuw te worden gevolgd op bij de drie te komen. Het drietal ontkent ook maar iets met de zaak te maken te hebben. De rechtbank erkent dat de bewijsmiddelen op zich niet voldoende zijn om tot een bewezenverklaring te komen.

Echter: alle bewijsmiddelen - zoals de voetsporen in de sneeuw, mutsen die werden gevonden, informatie op de laptop over 'hoe veroorzaak je een plofkraak', getuigenverklaringen plus het totale gebrek aan enige verklaring van de drie en het ontbreken van een alternatief - moeten in hun samenhang worden bezien en dan kan het niet anders dat de drie de daders zijn van de poging om de pinautomaat te laten ontploffen. De drie zijn goede bekenden van justitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dorpmetstadscriminaliteit (23-5-2017 om 11:27)
En de 38jarige man zat gister gewoon vrolijk op het terras, of is zijn straf al voorbij? Ach ja, proost!! Welkom in nederland
Rick (15-5-2017 om 10:36)
Weer eens een schoolvoorbeeld van een stelletje wereldvreemde "rechters" die totaal niet beseffen wat er in de echte wereld allemaal gebeurt. Opgegroeid in een beschermd elitemilieu zonder enige notie van de realiteit delen ze "zware" straffen uit van het kaliber van: ga jij maar eens een kwartier in de hoek staan, dat zal je leren! Enkel als ze persoonlijk slachtoffer worden komen ze in shock tot het besef: hoe kan iemand dat nou toch doen?. Er moet meer met stoelen en zwaarder meubilair gegooid worden in de rechtszaal en liefst gericht! Het lijkt er steeds meer op dat een verstandelijke beperking een voorwaarde is om tot de rechterlijke macht te kunnen worden toegelaten!
Cerebrus (13-4-2017 om 11:32)
Goede bekenden van de politie, en lekker laag straffen. Waarom is Nederland nou toch een luilekkerland voor criminelen? Ik zou het echt niet weten
Cookie-instellingen beheren