Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM helpt vastgelopen zeiljacht

Toegevoegd: 16-04-2017, 20.11 uur
Het vastgelopen zeiljacht bij Breskens.
Het vastgelopen zeiljacht bij Breskens.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - Zaterdagmiddag even voor 15.00 uur is de reddingsboot van Breskens uitgevaren voor een vastgelopen zeiljacht op de Plaats van Breskens.


De bemanning van het zeiljacht maakte een navigatiefout waardoor ze aan de noordkant van de Plaat van Breskens in de problemen kwamen en niet meer op eigen kracht los kwamen.

Nadat de reddingsboot ter plaatse was is er een verbinding gemaakt tussen de reddingsboot en het jacht waarna deze vlot is getrokken. Er bleek geen schade en het zeiljacht kon zelf verder koers zetten richting de haven van Breskens.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (18-4-2017 om 13:37)
Wat moet je nog verduidelijken aan de betonning? Ze staan allemaal op de zeekaart of kaartplotter van het betreffende vaargebied en ze zijn allemaal voorzien van een verkorte plaatsaanduiding en een nummer. Maar dan moet je wel een recente zeekaart hebben...
kees (17-4-2017 om 16:25)
Te lui om een kaart te lezen? Nooit erbij stil gestaan dat je ook wind moet hebben en dat je zonder wind kan afdrijven? Niet iedere zeilboot heeft een buitenboordmotor he en die zijn puur op de wind aangewezen. En de meeste jacht eigenaren zijn lid van de KNRM net zoals de automobilist lid is van de wegenwacht of andere pechhulp. Dat is normaal. En de KNRM is ervoor om te helpen. Als je geen lid bent kan je dat terplaatse worden
Gerrit gul (17-4-2017 om 14:21)
En nadat zij jaarlijks een gulle gift aan de KNRM aanboden, omdat zij zo welgesteld zijn dat zij tot het betere yacht volk behoren en daarmee hun status laten gelden, vervolgden zij hun vaart. ja, was het maar zo.... Gewoon te lui of te dom om een kaart te lezen en dan moet een ander maar komen helpen, gratis. Zo gaat dat met dat statusvolk,een ander moet hun problemen maar oplossen. Waardeloos opvreters volk dat alleen maar geld kost.
Peter de Quaack (17-4-2017 om 08:42)
Help de Belgen zijn weer aan komen varen. Heeft iemand wel eens de cijfers gezien van het aantal problemen met boten al dan wel of niet gecharterd door Belgen? Net als in het verkeer: onvoorspelbaar, geen verantwoordelijkheid, ontbrekende kennis van regels en lak aan alles en iedereen. En dan te zwijgen over diegene met een motorboot die geen vaarbewijs hebben. Schokkend. De waterpolitie kan er een dagtaak van maken. Dat er een keer een Belg bij betrokken is, oké, maar de cijfers en feiten liegen niet. Net als in het verkeer. Hoort dit land wel bij Europa vraag ik mij af? in België is alles anders en alles toegestaan wat hier of in andere EU landen. Iet mag of kan. Dat is schokkend.
Klink (16-4-2017 om 20:40)
Verbaast me niets, als je uit het noorden komt vergeet je nog een ton te ronden. Speciaal voor de jachten de betonning uitbreiden en verduidelijken. Anders zal de KNRM nog vele malen uitrukken. Vaar er zelf ook wel eens en je wordt zo door de stroom tegen de plaat gezet. Dus betonningsdienst verduidelijk deze situatie ter plaatse en ga eens met de mannen van de KNRM praten, die weten vast wel hoe de vastgelopen schippers misleid werden / nog steeds worden
Cookie-instellingen beheren