Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
63 files van totaal 219 km

Vastgebonden hond achtergelaten op strand

Toegevoegd: 17-04-2017, 12.25 uur
De aangetroffen hond.
De aangetroffen hond.
© Foto: Twitter / wa_Schouwen01
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - De politie probeert uit te zoeken wie op een strand op Schouwen-Duiveland een hond heeft vastgebonden en achtergelaten.


De viervoeter, een Nova Scotia duck tolling retriever , kortweg toller, werd aangetroffen op het strand tussen Burgh-Haamstede en Renesse.

De politie heeft het dier bevrijd en door de dierenambulance overgebracht naar het asiel in Zierikzee. Het chipnummer van de hond stond niet geregistreerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
johanna (17-4-2017 om 20:15)
deze hond is beter af zo . vreselijk dat je dit met een dier doet . wisten we maar wie dit op zijn geweten heeft ,dan weet ik wel raad met deze persoon . walgelijk .
Mark (17-4-2017 om 18:45)
@jeroen. Denk niet echt dat de eigenaar hem terug wil.
A.M. Berben (17-4-2017 om 18:43)
Kan iemand mij uitleggen hoe het kan dat een hond wel is gechipt doch met een nummer dat vervolgens nergens blijkt voor te komen? Ik begrijp dit eigenlijk niet helemaal.
kees (17-4-2017 om 16:18)
Het is voor de hond beter om zo op een drukke plaats achter gelaten te worden als zijn baasje er geen geld meer voor heeft. Zo kan hij snel een ander baasje vinden. Afgeven bij het asiel kan ook niet die nemen een hond zo niet aan, en dus worden ze zo neer gezet. Het zou een asiel sieren als je daar je hond kon brengen als je er niet meer voor kan zorgen
Leentje (17-4-2017 om 16:14)
Deze hond was niet achtergelaten vermoedelijk door iemand gevonden en vastgezet.
Jeroen (17-4-2017 om 14:45)
Vreselijk. Er moet gewoon een houdverbod voor dieren komen voor mensen die dieren verwaarlozen, mishandelen, verwonden, dumpen, misbruiken of doden. Dergelijke mensen zijn geen dieren waard en zij vervallen toch altijd weer in hetzelfde wangedrag. Een waarschuwing of boete helpt echt helemaal niets. Ik mag toch hopen dat deze hond nooit meer naar degene terug zal gaan die hem op het strand gedumpt heeft, want dat schijnt ook voor te komen.
Cookie-instellingen beheren