Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kat vast in boom Swaanhilstraat Rilland

Toegevoegd: 22-04-2017, 11.06 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - De brandweer van Rilland is zaterdagochtend ingezet om een poes te redden die niet meer uit een boom durfde te komen.


De brandweer werd rond 09.40 uur opgeroepen naar de kruising van de Swaanhilstraat met de Valckenisseweg. Ter plekke heeft men een ladder tegen de boom gezet om zo bij de kat te kunnen komen.

Het dier werkte tijdens de redding flink tegen, maar het lukte de brandweer om de kat weer veilig op de grond te krijgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
100%catlady (22-4-2017 om 20:23)
een kat kan niet op dezelfde manier naar beneden als naar boven.... al zou dat wel het makkelijkste zijn met hun klauwtjes. dus als de kat niet meer kan of durft is men blij dat de brandweer wel helpt want de meeste mensen zouden ze gewoon laten zitten blijkt wel uit de berichten van de niet kattenmensen. ik denk dat die in hun vorig leven vast een muis waren.......
kees (22-4-2017 om 19:51)
Inderdaad zo Hajee het zegt een kat komt altijd uit de boom als hij honger krijgt. En wees niet bang dat een kat verkeert valt want dat kan niet die komt altijd goed terecht op zijn pootjes. Gewoon wachten tot hij honger krijgt
Jeroen (22-4-2017 om 19:27)
Applaus! Mooi dat er mensen zijn die zich inzetten om een dier of mens in nood te redden. Wij hebben ook een kat die de afgelopen 5 jaar twee maal in een hoge boom geklommen is en er niet meer uit kon of durfde te komen. Met een hoge ladder van buren konden we hem er gelukkig uithalen. Als je dat niet doet heb je kans dat hij uiteindelijk in zijn pogingen om toch weer beneden te komen verkeerd valt en dat kan heel erg fout aflopen. De redenatie dat hij er zelf in is geklommen dus dat hij dan zelf ook maar weer moet zorgen dat hij beneden komt gaat natuurlijk lang niet altijd op. Het is mooi dat er dan mensen zijn die zich inzetten om hem te redden.
sjonge (22-4-2017 om 17:20)
Dag hoor. Nutteloze inzet en geldverspilling! Wanneer die kat honger krijgt zit ie zo weer naast zn voorbakkie! Laat em de volgende x zelfstandig naar beneden komen! Behalve als ie gewond is natuurlijk!
Ach (22-4-2017 om 14:11)
Hajee weet altijd alles beter. Was er niet bij, was niet eens in de buurt, maar: moet je mijn verhaal eens horen!
a ongenae (22-4-2017 om 12:10)
goed gedaan!
Cookie-instellingen beheren