Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte grote vernielingenreeks opgepakt

Toegevoegd: 23-04-2017, 09.21 uur - Update: 23-04-2017, 12.20 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De politie heeft vannacht de persoon aangehouden die verantwoordelijk was voor de reeks vernielingen aan auto's eind vorige maand in Vlissingen en Oost-Souburg


De verdachte werd opgepakt na een nieuwe reeks van vernielingen. Rond middernacht kreeg de politiemeldkamer een melding dat een man in de Vlissingse wijk Westerzicht de ruit van een auto insloeg. Vermoedelijk waren meer auto's vernield.

Een agent reed op dat moment in de wijk en zocht onmiddellijk naar de dader. Hij zag kort daarop een man bij een auto vandaan lopen. De man had een steen in zijn hand, stapte op een fiets en reed weg. De agent hield de man vervolgens aan als verdachte.

Het bleek te gaan om een 22-jarige inwoner van Vlissingen. De verdachte is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en ingesloten. De man bekende gelijk een reeks aan vernielingen. Ook bekende hij de reeks vernielingen op 26 maart tussen de Middelburgsestraat in Oost-Souburg en het Westerzicht in Vlissingen. Hier werden toen tientallen autospiegels vernield.

Uit een eerste onderzoek blijkt dat afgelopen nacht op het Marnixplein de ruiten van zeker zes auto's zijn vernield. Verder hebben agenten al aangiften opgenomen van een vernieling aan de Oosterbaan en aan Westerzicht. De politie roept mensen op die zaterdagavond of -nacht ook zijn gedupeerd op om zich te melden. De aangiftes die zijn binnengekomen naar aanleiding van de vorige vernielingenreeks worden meegenomen in het onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
CT (23-4-2017 om 20:14)
22 jaar oud... waar woonde die man zo''n 2 a 3 jaar geleden?? Toen was de route nw vlissingseweg - kerklaan - marnixplein een paar keer aan de beurt... laat die man maar een goede baan krijgen dan is er wat te plukken
Jac (23-4-2017 om 19:34)
Als hij al die schade moet betalen gaat hij heellllll erg ziek zijn, net zo ziek als de auto eigenaren toen zij zagen dat hun auto bekrast was, heel passend. Dan realiseert hij waarschijnlijk pas goed wat hij gedaan heeft. De komende tig jaar weet hij in ieder geval waar hij met zijn centjes naar toe kan.......
zwartkijker (23-4-2017 om 14:42)
Heel erg zielig voor die jonge man. Kunnen we misschien een actie organiseren zodat hij zelf een auto kan aanschaffen? En dan maar hopen dat die na een tijdje ook wordt vernield.
Arie (23-4-2017 om 12:35)
Yeah!!
AntiGSM (23-4-2017 om 12:14)
Hele goede vangst, ik hoop dat hij binnen zit want als bekend wordt wie hij is dan kan hij nog wel eens wat vervelende ontmoetingen verwachten. Toch hoop ik voor hem dat dat alsnog gebeurt! Als hij dan geen fatsoenlijke straf krijgt (wat ik niet verwacht) dan wordt de kennismaking met de eigenaren van de auto's toch wat minder prettig!
Jan (23-4-2017 om 10:13)
Geweldig. hulde aan de burger(s) die goed heeft/hebben opgelet. plukken die idioot !!
Cookie-instellingen beheren