Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Bedreiging met vuurwapen in Kapelle

Toegevoegd: 23-04-2017, 09.29 uur - Update: 23-04-2017, 14.57 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De politie heeft zaterdag iemand aangehouden na een bedreiging met een vuurwapen. De bedreiging vond plaats in Kapelle, de arrestatie gebeurde in België.


De politiemeldkamer kreeg rond 14.40 uur een melding van een zakelijk conflict bij een bedrijf aan de Handelsweg in Kapelle. Hierbij had een man met een pistool gedreigd en was met een bestelbus met aanhangwagen weggereden. De melder reed achter de man aan en gaf steeds de positie aan de meldkamer door.

De rit voerde via de Grensweg in Rilland naar België. Drie Nederlandse politie-eenheden reden die richting op. Op de N101, bij de afslag Ossendrecht-Zandvliet, werd de bestuurder aan de kant gezet en aangehouden. Hierbij werd voor de veiligheid van de agenten gebruik gemaakt van een benaderingstechniek voor gevaarlijke verdachten.

De verdachte bleek een 48-jarige man uit Hoogerheide te zijn. Omdat de man in België werd aangehouden, werd hij overgedragen aan de Belgische politie. Bij de arrestatie werd ook een diensthond ingezet. De hond heeft nadien in de omgeving nog gezocht naar het gebruikte wapen, maar dit is niet meer aangetroffen.

De Nederlandse politie is een onderzoek gestart naar de bedreiging. Zo is onder andere van het slachtoffer een aangifte opgenomen. Verder wordt door een rechtshulpverzoek aan de Belgische autoriteiten om uitlevering van de man gevraagd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren