Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilist niet schuldig aan dodelijk ongeval

Toegevoegd: 25-04-2017, 14.14 uur
De hulpdiensten konden niets meer voor de wielrenner doen.
De hulpdiensten konden niets meer voor de wielrenner doen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

WILHELMINADORP - De politie heeft het onderzoek naar de oorzaak van het noodlottig ongeval zondagmiddag op de parallelweg van de Deltaweg (N256) bij Wilhelminadorp tussen een automobilist en een wielrenner afgerond.


Uit de verklaringen van de betrokkenen en het forensisch sporenonderzoek is gebleken dat het slachtoffer op de grond viel tijdens een uitwijkmanoeuvre in de fietsgroep. Toen de man op de grond lag, kwam vanuit de tegenovergestelde richting juist een personenauto. Gebleken is dat deze niet te snel en uiterst rechts reed. Hij kon een botsing met de wielrenner niet meer voorkomen. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Volgens de politie is de bestuurder van de personenauto op geen enkele wijze schuldig aan het ernstige ongeval.

De omgekomen 78-jarige man uit de gemeente Roosendaal maakte onderdeel uit van een groep van ongeveer twintig wielrenners. Het ernstige incident had voor de leden van deze fietsgroep een grote impact. Zij komen binnenkort bijeen om deze traumatische gebeurtenis te herdenken en te bespreken. Agenten, die bij de hulpverlening en het politieonderzoek betrokken waren, zijn hierbij aanwezig. Ook is er een medewerker van Slachtofferhulp Nederland aanwezig.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ger (25-4-2017 om 22:53)
Niet door mij. Heel erg voor de betrokkenen maar ook levensgevaarlijk op de weg, die pelotons! Op de openbare weg moeten ze voor hun veiligheid en die van overige weggebruikers maar verplicht achter elkaar gaan rijden.
marcel (25-4-2017 om 18:30)
helaas is de bestuurder van de auto al veroordeeld door de burgers gezien de reacties in de andere artikelen.
Cookie-instellingen beheren