Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
101 files van totaal 343 km

Verlenging tbs geëist in oude verkrachtingszaak

Toegevoegd: 25-04-2017, 20.16 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De tbs met dwangverpleging waartoe de 33-jarige M. de B. uit Oost-Souburg bijna vijftien jaar geleden werd veroordeeld, zou met twee jaar moeten worden verlengd. De aanklager in Middelburg heeft dinsdag de rechtbank verzocht daaraan gehoor te geven.


In 2003 werd De B. schuldig bevonden aan een verkrachting en ettelijke aanrandingen. Daar kreeg hij naast de tbs met dwangverpleging vijf jaar gevangenisstraf voor. De B. ging in hoger beroep. Het Hof oordeelde hetzelfde als de rechtbank, maar legde hem een twee jaar lagere celstraf plus de eerder opgelegde tbs met dwangverpleging op.

In 2015 verdween de dwangverpleging en kwam hij met de nodige voorwaarden - zoals open en eerlijk zijn - onder toezicht van de reclassering te staan. Vorig jaar echter had hij twee zaken (bij zijn moeder thuis geslapen en het verbreken van een relatie) niet aan de reclassering gemeld en werd hij ook nog eens verdacht van schennispleging en verduistering. En zo kwam hij weer onder het regime van de dwangverpleging te staan.

Volgens de raadsman van De B. voegt een nieuw behandelplan niets meer toe en moet de dwangverpleging weer achterwege blijven, zodat De B. weer onder toezicht van de reclassering komt te staan. De rechtbank beslist over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mezelf (26-4-2017 om 07:49)
Fijn om te lezen dat zedendeliqenten hopelijk zwaarder worden bestraft met dwangverpleging . Niets is erger dan dat iemand je dwingt tot dingen die je niet wil...dat ik of vele als vrouwen niet over de inpact van zoiets praten is omdat we sterk willen zijn en geen "oh kijk dat is zij die dat heeft meegemaakt" willen horen ons leven moet verder Hoe dan ook ... En we zullen niet meer bang zijn voor stalking aanranding of verkrachting omdat we zelf de macht terug hebben gepakt met al onze kracht... Dat kan niemand voor ons dien... Dat er weinig gepraat word betekend niet dat het geen impakt op levens heeft..
Cookie-instellingen beheren