Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 13 km

Zakkenrollers pinnen met gestolen pas

Toegevoegd: 26-04-2017, 10.05 uur
De verdachte op bewakingsbeelden.
De verdachte op bewakingsbeelden.
© Foto: Politie
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Op donderdag 29 december 2016, kort na 14.00 uur, slaan twee zakkenrollers hun slag in de winkel van Rituals aan de Langeviele in Middelburg. Een vrouw en een man kijken de pincode af, stelen de bijbehorende bankpas en nemen een flinke bedrag op.


Van die middag in het Rituals-filiaal zijn er bewakingsbeelden. Daarop is te zien hoe de vrouwelijke verdachte net doet of ze een handcrème uitprobeert. Ondertussen schuift ze steeds dichter naar de vrouw die op het punt staat om af te rekenen met haar pinpas. Dan blijkt dat de vrouw met de donkerblauwe muts niet alleen werkt.

Tegelijk met haar kijkt van achter het nietsvermoedende slachtoffer ook een mán de pincode af. Ook hij draagt overigens een muts, een grijze. Ineens lijkt de mannelijke verdachte de behoefte te voelen om wat cosmetica te testen. Terwijl hij dat doet, grist zijn handlanger razendsnel de pinpas uit de jaszak van de vrouw die zojuist afrekende.

Doordat hij de pincode had afgekeken, is het voor de man geen enkel probleem om de pas te gebruiken. Bij de dichtstbijzijnde Rabobank haalt hij in totaal een paar duizend euro uit verschillende geldautomaten, ruim voordat het slachtoffer ontdekt wat er is gebeurd. Ook van die pinacties door de verdachte zijn er bewakingsbeelden.

Mensen die iemand herkennen worden verzocht zich bij de politie te melden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (28-4-2017 om 13:10)
Ook een beetje belachelijk; dit zijn beelden van december 2016!! En inderdaad wat een belachelijk slechte kwaliteit, het plaatsen bijna niet waard. En als dit van die zogenaamde rondtrekkende criminelen zijn (dank aan de EU!!!!) dan blijven die hier zeker geen 4 maanden wachten tot ze herkend worden.
P (28-4-2017 om 10:46)
Vloggers op Youtube hebben nog betere cameras dan dit, ik weet niet wat triester is, de daad of de slechte beelden en cameras, zo wordt onze veiligheid belachelijk gemaakt. "Ja er hangen 1megapixel cameras" u bent veilig.
wim (27-4-2017 om 07:03)
Wat zou ik graag die lui aangeven al moest het mij geld kosten zou ik het nog onmiddellijk doen grote niets lafaards
onbegrijpelijk (27-4-2017 om 01:21)
Onbegrijpelijk, dat met de huidige techniek zulke slechte camerabeelden worden vastgelegd. Dat moet veel beter kunnen.
Mayke (26-4-2017 om 13:53)
Bah, wat een hufters, een ander woord heb ik er niet voor. Hoop zo dat ze gepakt worden.
liesbeth van den bergh (26-4-2017 om 12:51)
Ga lekker werken voor je geld!!!!
Cookie-instellingen beheren