Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 202 km

Celstraf voor bejaarde oplichter uit Goes

Toegevoegd: 26-04-2017, 16.55 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de 76-jarige J. K. uit Goes veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden plus vijf maanden voorwaardelijk. Ook moet hij een dikke 40.000 euro schadevergoeding betalen. Tegen de Goesenaar was achttien maanden cel waarvan een derde voorwaardelijk geëist.


K. werd schuldig bevonden aan oplichting, valsheid in geschrifte en flessentrekkerij. Een en ander vond plaats in de jaren 2013 en 2014, toen K. en zijn echtgenote in Bergen op Zoom in twee hotels bivakkeerden zonder daarvoor te betalen. Steeds weer beweerde K. dat hij zat te wachten op ettelijke miljoenen uit Oezbekistan en dat het betalen 'wel goed' zou komen.

En zo werd ook een autodealer in Roosendaal voor enkele duizenden benadeeld omdat K. een Mercedes bestelde van ruim 100.000 euro, in afwachting van de levering daar ook een auto huurde, uiteindelijk de koop niet doorging, de Mercedes moest worden afbesteld en de dealer met een financiële strop kwam te zitten. Ook hier was het 'het komt wel goed', de miljoenen zijn onderweg.

Idem dito met een bijna zes ton kostende woning aan het Goese Meer in Goes. Tijdens een van de zittingen van de rechtbank kreeg K. de gelegenheid zijn miljoenen gelijk aan te tonen en toen kwam hij met bankdocumenten die vals bleken te zijn.

K. houdt zich al dan niet samen met zijn echtgenote sinds jaar en dag bezig met dergelijke feiten en de aanklager verwachtte, toen hij zijn eis formuleerde, dat K. onverbeterbaar was. De reclassering kwam echter tot de conclusie dat de kans op herhaling matig was.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (27-4-2017 om 06:58)
Ben je daarvoor nu 78 jaar geworden, man je ben de vrijheid niet meer waard sluit deze man op voor de rest van zijn leven
kees (26-4-2017 om 18:47)
Die had toch wel 5 jaar mogen krijgen. Was goedkoper geweest voor de maatschappij
M. Baljet (26-4-2017 om 17:30)
Reclassering heeft toch ettelijke kilo's boter op het hoofd! Natuurlijk is deze man niets meer bij te brengen over mijn en dijn. Als hij straks vrij rond loopt, gaat hij gewoon verder.
Cookie-instellingen beheren