Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Klikovandalen moeten eigen troep opruimen

Toegevoegd: 28-04-2017, 11.39 uur
De omgegooide kliko’s in Rilland.
De omgegooide kliko’s in Rilland.
© Foto: Facebook / Politieteam Oosterscheldebekken
Door: Manfred Berrevoets

RILLAND - In nacht van donderdag op vrijdag heeft een groep jongeren in Rilland een reeks kliko's omgegooid. Buurtbewoners zagen de jongeren de ene na de andere kliko omgooien en tipten de politie.


Surveillerende agenten stapten op de jongeren af om hen aan te spreken op hun gedrag. Ze gaven hen handschoenen met het vriendelijke doch dringende verzoek om zelf de troep ook weer op te ruimen, 'in het kader van de feestelijke Koningsdag'. Een deel van de jongeren deed dat ook.

De politie is vol lof over de jongeren die letterlijk en figuurlijk de handschoen hebben aangenomen om de door henzelf veroorzaakte rotzooi op te ruimen. "Chapeau voor een aantal van de jongeren die deze alternatieve 'straf' voortvarend oppakten!", schrijft de politie op Facebook.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tonnie (30-4-2017 om 16:12)
@R2: Deed jij dat soort dingen ook? Jong zijn is geen excuus, straf krijgen voor kattenkwaad hoort bij de opvoeding, zo leren ze hopelijk rekening te houden met anderen. Wat deden de jongeren die niet hielpen met opruimen?
kees (29-4-2017 om 19:47)
R2 Het is in alle gemeenten normaal dat je de avond van tevoren je kliko neerzet omdat ze al om half 7 soms langskomen. En het is schijnbaar ook normaal dat je hem een dag of 3 erna laat staan voor je hem binnenhaalt. Dat laatste vind ik niet normaal. Ik vind dat als je thuiskomt , dat je gelijk je bak weer binnenhaalt. Ik zie echter dat veel mensen dat niet doen en daar erger ik me wel eens aan
Moeder (28-4-2017 om 16:40)
Linda; precies wat ik dacht.. maar ja, wellicht hebben jongeren van tegenwoordig meer complimenten nodig. Als ze die thuis niet krijgen, ofzo.
p (28-4-2017 om 16:06)
"Chapeau voor een aantal van de jongeren" lees ik,en wat deden die anderen dan?? Toekijken en lachen.??
Linda (28-4-2017 om 15:15)
Chapeau voor de jongeren....niet meer dan normaal dat ze het op moeten ruimen.
Ria (28-4-2017 om 13:41)
Ja laten we ook nog eens gaan prijzen! Ze moeten in eerste instantie al niet zulke dingen leuk vinden! Wat nou als er geen buurtbewoners het hadden gezien?
Cookie-instellingen beheren