Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
40 files van totaal 175 km

Beginnend bestuurder racet door IJzendijke

Toegevoegd: 29-04-2017, 12.20 uur
Door: Manfred Berrevoets

IJZENDIJKE - Afgelopen nacht is een 19-jarige man uit het Belgische Watervliet op de Statendijk in IJzendijke aangehouden vanwege zijn agressieve rijgedrag. Als beginnend bestuurder had hij bovendien teveel gedronken.


Omstreeks 02.28 uur kwam de verdachte de surveillerende agenten op de Parralelweg tegemoet rijden. Gezien het late uur werd besloten om de bestuurder staande te houden voor een alcoholcontrole. Op het moment dat de politieauto een kerende beweging maakt, geeft de bestuurder van de personenauto vol gas en rijdt met hoge snelheid weg.

In de straten waar hij doorheen vliegt geldt een maximaal toegestane snelheid van 30 km. Vanwege de wegversmallingen kan de verdachte zijn voertuig nog maar net op de weg houden. Ter hoogte van de Statendijk worden de optische – en geluidssignalen van de politieauto aangezet en ten langen leste stopt de bestuurder.

Tijdens de aanhouding wordt onmiddellijk opgemerkt dat de verdachte gedronken heeft. Bovendien kan hij zich niet legitimeren en heeft hij geen rijbewijs bij zich. In het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg is een ademanalyse afgenomen. Daaruit kwam een score van 210 ug/l. Voor een beginnend bestuurder geldt een limiet van 88 ug/l.

Op grond van zijn zeer onverantwoordelijke rijgedrag is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tonnie (30-4-2017 om 16:14)
Goed zo! Je zal toch zo'n asociaal tegenkomen.
ries (29-4-2017 om 17:38)
Ik mag hopen dat het achterlijke ventje flink gestraft wordt !! .... Dikke pluim voor de betreffende politie agenten die de aanhouding verricht hebben.
Cookie-instellingen beheren