Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuwe Visser 4 ambulances onveilig

Toegevoegd: 17-07-2006, 21.29 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

GOES - De nieuwste Mercedessen van de ambulancediensten in Nederland vertonen dermate ernstige gebreken, dat de veiligheid van het personeel in het geding is. In Zeeland reden tot gisteren zes van deze auto’s rond, landelijk gaat het om zestig voertuigen.

Ambulancediensten rijden voorlopig met gehuurd materieel en met afgeschreven wagens, die weer rijklaar worden gemaakt. Onderzoek bij het onafhankelijk keuringsstation Dekra in Eindhoven heeft aangetoond dat de achterassen van de Mercedessen ondeugdelijk zijn geconstrueerd. Zware belasting kunnen ze niet aan. Ook zijn er problemen met de luchtvering. Onderdelen daarvan kunnen kapot gaan door aanraking met de schokbrekers. Reden genoeg voor de ambulancediensten om de auto’s aan de kant te zetten. De zestig voertuigen gaan terug naar carrosseriebouwer Visser in Leeuwarden. De ondeugdelijke Mercedessen zijn geleverd aan ambulancediensten in Zeeland, Utrecht en Gelderland.


Technische problemen
Directeur J. van de Velde van het Regionaal Ambulancevervoer Zeeland (RAV) bevestigt dat er technische problemen zijn met de onderstellen van de nieuwste ambulances. Nadat de auto’s in gebruik waren genomen, kwamen vanuit de medewerkers klachten. Er is een onderzoekbureau in de arm genomen en dat bevestigde dat er technisch wat schort aan de onderstellen.

Kinderziektes
Volgens Van de Velde gaat het om zes auto’s, waarvan vijf inzetbaar in Midden- en Noord- Zeeland en één in Zeeuws- Vlaanderen. De ambulances zijn uit de roulatie genomen en teruggestuurd naar de leverancier. Bekeken wordt of de problemen afdoende op te lossen zijn of dat er andere auto’s moeten komen. Van de Velde heeft een voorkeur voor behoud van het type dat nu weer bij de leverancier staat. „De auto’s bevallen op zich goed. Ze zijn ook volledig gekeurd en voldoen aan alle eisen, ook internationaal. Het gaat om een soort kinderziektes in het onderstel.“

Dat er zes auto’s bij het RAV-Zeeland niet inzetbaar zijn, heeft geen invloed op de paraatheid van het ambulancevervoer, beklemtoont directeur Van de Velde. Hij heeft voordat de ambulances teruggingen naar de importeur, maatregelen genomen. „We hebben 23 auto’s in ons gebied en we rijden er continu met zeventien. De zes zijn onze reserve-auto’s. We hebben twee ambulances tijdelijk elders geleased. Komende dagen worden vier auto’s al aangepast“, aldus Van de Velde. „Ik voorzie geen problemen.“


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren