Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ambtenaar verduisterde kwart miljoen euro

Toegevoegd: 10-05-2017, 12.56 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Een voormalige medewerker van GR de Bevelanden en de gemeente Goes heeft in de periode 2010-2015 voor in totaal 261.281 euro verduisterd. Ook cliënten zijn gedupeerd, zo melden de betrokken gemeenten.


Volgens de gemeenten heeft de fraude plaatsgevonden binnen de schuldhulpverlening. Er zou misbruik zijn gemaakt van toegekende taken en bevoegdheden. “Het is schrijnend dat ook misbruik is gemaakt van de kwetsbaarheid, afhankelijkheid en vaak ook onwetendheid van schuldenaren”, zo laat een woordvoerder weten. Schuldeisers zijn namelijk voor 110.325 euro gedupeerd en bij zestien schuldenaren gaat het in totaal om 14.718 euro. Alle financieel  benadeelden zijn op de hoogte en schadeloos gesteld.

In november 2015 meldde een bank het vermoeden bestond dat de betreffende medewerker geld overmaakte naar de eigen privérekening. Na deze melding is een bedrijfsrecherchebureau direct opdracht om een extern onafhankelijk fraude-onderzoek te doen.

“De medewerker is meteen op non-actief gesteld. Op basis van het frauderapport is aan betrokkene strafontslag verleend en aangifte gedaan bij de politie”, zo meldt de woordvoerder, die ook laat weten dat de ambtenaar bekend stond als een ervaren en betrokken medewerker.  

Voor gedupeerde cliënten van schuldhulpverlening is een speciaal telefoonnummer opengesteld: 06-45580607. Dit nummer is tot en met vrijdag 12 mei 2017 van 09.00 tot 20.00 uur bereikbaar. De verwachting is dat in het najaar van 2017 de rechtbank de strafzaak zal behandelen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (10-5-2017 om 13:27)
En zo is het vraag je om hulp dan wordt je nog bestolen door iemand die je in vertrouwen neemt ,nu is het zo dat de gedupeerden schade loos worden gesteld, maar wie moet dan uiteindelijk betalen wel dat zijn onze burgers weer buiten om dat wij de schuldige zijn in dit verhaal, de gemeente doet dit wel erg makkelijk, ik hoop dat de gene die het geld heeft gestolen het wel terug kan betalen , maar hij zal ook wel geen cent te makken hebben zoals velen onder ons, MAAR VAN EEN KIKKER PLUKT MEN GEEN VEREN HELAAS anders had hij het ook niet gedaan
michelle (10-5-2017 om 13:23)
"Een ervaren en betrokken medewerker" Ja, op het gebied van frauderen zeker!!
Cookie-instellingen beheren