Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist voor inrijden op agent

Toegevoegd: 11-05-2017, 19.30 uur
De politie op 27 januari in Zierikzee.
De politie op 27 januari in Zierikzee.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 23-jarige R. L. uit Zierikzee, die ervan wordt verdacht op 27 januari in Zierikzee bijna een agent van politie van de sokken te hebben gereden, hoorde donderdag in Middelburg een celstraf van negen maanden waarvan drie voorwaardelijk tegen zich eisen.


Daarbij hoort volgens de officier een proeftijd van drie jaar en moet hij onder toezicht van de reclassering komen te staan. Er was vuurwerkoverlast en de politie ging die avond een kijkje nemen bij het parkeerterrein van Lidl. Daar troffen ze drie mannen plus een auto met daarin L. aan, druk bezig met een 'zakelijke transactie', ofwel handel in drugs.

De drie werden verzocht zich te legitimeren en dat werd ook aan L. gevraagd. L gaf volg gas en reed met hoog toerental en gierende banden weg, richting uitgang. Dat was overigens vrijwel op de plek waar hij had gestaan. Hij kwam hard aangereden richting agenten en een van hen moest rap opzij springen om het vege lijf te redden. De tweede agent trok zijn pistool en schoot drie kogels af op de vluchtende L.

Een dag later besloot L. aangifte te doen van vermissing van zijn auto, maar bedacht zich en meldde zich op het politiebureau waar hij direct achter de tralies werd gezet. Hij zit inmiddels 103 dagen vast. De officier van justitie beoordeelde het gedrag van L. 'idiote strapatsen' en kwalificeerde dat als een poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P van D (11-5-2017 om 21:25)
Hehe eindelijk een rechter met 'ballen' ! Goedzo die figuren keihard straffen.. Die zakl dat nooooit meer doen na bijna jaar cel hahaha
Cookie-instellingen beheren