Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Verdachte ammoniakaanval heeft pijl en boog bij zich

Toegevoegd: 20-05-2017, 13.51 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft een 22-jarige Middelburger aangehouden op verdenking van de aanval met ammoniak maandag bij een Albert Heijn in Middelburg. De man liep donderdagavond in de buurt van de supermarkt met pijl en boog.


Maandagmiddag werden tegen vijven vier personen bespoten vanuit een waterpistool. De vier klaagden allemaal over een branderig gevoel in de ogen. Ook hadden ze last van benauwdheid. De vier bleken bespoten te zijn met ammoniak en deden allen aangifte van mishandeling.

Donderdagavond meldde een ongeruste Middelburger rond 22.45 uur dat hij op het Vlissings Bolwerk een man zag lopen met pijl en boog. Ter plekke werd een 22-jarige Middelburger aangetroffen die inderdaad in het bezit was van een pijl en boog.

“Hoewel in de boog geen pees zat (het beweegbare deel van de boog) en de pijlen die hij bij zich had geen scherpe punten hadden, was de situatie toch aanleiding om de jongeman aan te houden voor het verstoren van de openbare orde”, zo legt de politie uit.

De man werd overgebracht naar een politiecel in Torentijd en is daar gehoord. Gedurende het onderzoek dat volgde kreeg de politie steeds meer aanwijzingen dat de Middelburger dezelfde man was als die maandag de aanval met ammoniak uitvoerde. “Na overleg met de Officier van Justitie is dan ook besloten om de aangehouden jongeman als verdachte aan te merken voor die betreffende zaak”, aldus de politie.

De Middelburger werd na het afleggen van een verklaring over zijn aanwezigheid op het Vlissings Bolwerk weer in vrijheid gesteld maar direct weer aangehouden vanwege de verdenking van de ammoniakaanval. De man zit nog vast en zal nog nader worden gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (20-5-2017 om 17:40)
Ik denk dat het een van de laatste indianen was. Maar zonder gekheid, een boog zonder pees en een pijl zonder punt zijn ongevaarlijk en dus een paar takjes
Kees (20-5-2017 om 17:28)
Zal ook wel dezelfde persoon zijn welke die jongen een paar weken geleden een klap op zijn oog gaf (met een boksbeugel of iets dergelijks). In ieder geval zware mishandeling opleggen.
Henry (20-5-2017 om 16:19)
Is dit weer zo'n gevolg van de bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg?
Cookie-instellingen beheren