Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee hennepkwekerijen in Sint Maartensdijk

Toegevoegd: 23-05-2017, 19.53 uur
Door: Manfred Berrevoets

SINT-MAARTENSDIJK - Het hennepteam van de politie heeft vandaag in Sint-Maartensdijk twee hennepkwekerijen geruimd.


In een woning aan de Westpoort werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij waren grote delen ingericht over vier kweekruimtes voor de teelt van hennep. In totaal werden in de kweekruimtes 844 nagenoeg oogstrijpe hennepplanten inbeslaggenomen.

In de kwekerij werden sporen aangetroffen van een langer gebruik voor het kweken van hennep waaruit is vastgesteld dat er minimaal sprake is van een voorgaande oogst. De inrichting van de elektriciteit was door de kweker gemanipuleerd en werd illegaal verkregen. De woning werd daarom van het energienet afgesloten. In de directe omgeving van de woning werd de eigenaar en bewoner van de woning aangetroffen en aangehouden. Deze is in middels verhoorde en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

In een woning aan de Wilhelminastraat in werd na onderzoek een ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. In de woning werden nog vier jonge hennepplantjes aangetroffen die de bewoner als buitenkweek wilde uit gaan planten. Alle goederen en aangetroffen hennepplanten werden in beslag genomen. De verdachte zal later deze week aan het politiebureau worden verhoord. De woningstichting overweegt het huurcontract te beëindigen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren