Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Belastingdienst int schulden bij mobiliteitscontrole

Toegevoegd: 25-05-2017, 00.41 uur
De controle in Middelburg.
De controle in Middelburg.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Bij de grootschalige integrale controle in de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg zijn woensdag tussen 13.30 uur en 20.00 uur 48 bekeuringen door de politie uitgeschreven. De bekeuringen werden onder meer uitgeschreven voor de technische staat van de auto’s en bromfietsen, rijden met ongeldig rijbewijs, rijden met ingevorderd rijbewijs, onverzekerde voertuigen en rijden onder invloed. Opmerkelijk was een bromfiets die 92 km/u reed.


In totaal werden op vier verschillende locaties op Walcheren bijna 19.000 voertuigen gescand. Als er aanleiding toe was, verwezen motorrijders van de politie de voertuigen naar het parkeerterrein aan Het Zwin in Middelburg, waar ze uitgebreid werden gecontroleerd. Bij 137 voertuigen was iets justitieel, strafrechtelijk of fiscaal niet in orde.

Bij de Belastingdienst is een bedrag van € 41.500 euro direct per pin voldaan. De Belastingdienst heeft daarnaast op 28 voertuigen beslag gelegd, waarvan er 11 werden weggesleept, omdat de belastingschuld niet direct kon worden betaald. De overige 17 voertuigen mochten doorrijden, maar de eigenaren moeten binnen 4 weken hun belastingschuld betalen, anders wordt het voertuig alsnog in beslag genomen en verkocht.

Verder zijn er drie onderzoeken opgestart naar personen met onverklaarbaar vermogen. Vier eigenaren van voertuigen met buitenlands kenteken krijgen een naheffing van in totaal 6.000 euro vanwege het onterecht rijden met een buitenlands kenteken Orionis Walcheren gaat bij zes personen nader onderzoeken of zij recht hebben op de uitkering die zij krijgen.

Tot slot inden de deurwaarders van de Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland voor ruim 300 euro aan openstaande gemeentelijke belastingen en werd op vijf voertuigen beslag gelegd.

Doel van de controle was het zichtbaar aanpakken van fraude en misstanden en daardoor het vergroten van de nalevingsbereidheid onder inwoners en bezoekers van de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg. De controle vond ook plaats in het kader van de versterkte aanpak van ondermijnende criminaliteit in het district Zeeland. Signalen die kunnen duiden op ondermijning worden door verschillende overheidsdiensten in een zo vroeg mogelijk stadium gezamenlijk opgepakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ajs (25-5-2017 om 10:12)
kijk hier word je blij van,gerechtigheid voor allen die wel aan hun verplichtingen voldoen. met dank aan politie en douane !!!
Walter St.J (25-5-2017 om 09:09)
Goede zaak, blijven doen. Pakkans voor mistoestanden moet omhoog.
wim (25-5-2017 om 09:08)
het liefst iedere week zulke controles wij moeten ook ons aan de wet houden
P. L. Linders (25-5-2017 om 02:22)
Graag meer van deze controles!
Cookie-instellingen beheren