Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zes mensen geƫvacueerd van bootje

Toegevoegd: 26-05-2017, 15.05 uur
De KNRM bij het bootje.
De KNRM bij het bootje.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - De Reddingboot Zeemanshoop van de KNRM heeft op Hemelvaartsdag zes personen van een RIB (Rigid Inflatable Boat) geëvacueerd. Hun boot lag hoog en droog voor Breskens. In de daaropvolgende nacht heeft de reddingboot geassisteerd om de RIB veilig weg te krijgen bij het hoge tij.


Zes Belgische mannen varen in de late namiddag van Hemelvaartsdag met hun gehuurde RIB nabij de Plaat van Breskens. Hier maken ze hoogstwaarschijnlijk een navigatiefout en komen daardoor vast te zitten op de zandplaat. Na overleg met de eigenaar van de RIB besluiten ze om 112 te bellen. De meldkamer alarmeert direct de reddingbootbemanning van Breskens.

Wanneer de reddingboot ter plaatse komt ligt de acht meter lange boot al volledig droog. In overleg met verkeerscentrale Vlissingen wordt besloten om alle opvarenden aan boord van de reddingboot te nemen. Twee opstappers van de Zeemanshoop zetten samen met de schipper van de RIB nog het anker uit, zodat ze bij het omkomende tij niet weg kan drijven.

Iets na middernacht gaan wederom de piepers van de reddingbootbemanning af. Opnieuw wordt koers gezet naar de RIB. Eenmaal aangekomen gaan de schipper van de RIB en twee opstappers van KNRM Breskens de plaat op om de boot bij het hoge tij veilig van de plaat te manoeuvreren. Rond 01.30 uur komt de RIB los en kan het anker binnengehaald worden. Veilig wordt de RIB terug naar het vaarwater gebracht.

Eenmaal in het vaarwater wordt er onder begeleiding van de Zeemanshoop koers gezet richting Cadzand. Hier wordt de RIB aan haar vaste ligplaats in de nieuwe jachthaven afgemeerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren