Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Videoauto betrapt hardrijder op A58

Toegevoegd: 11-06-2017, 05.55 uur
De snelheidsmeting van de verkeerspolitie.
De snelheidsmeting van de verkeerspolitie.
© Foto: Twitter / @Team Verkeer ZWB
Door: Manfred Berrevoets

RILLAND - Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.50 uur langs de A58 bij Rilland bekeurd voor te hard rijden.


Agenten in een videoauto volgde de bestuurder bijna drie kilometer waarbij de gemiddelde snelheid 180 km/u was. Na een correctie kreeg de automobilist een proces-verbaal voor zijn overtreding.

Gisteren werd er met de videoauto ook al een hardrijder betrapt op de A4 richting Rilland. Hier reed een Duitse bestuurder 209 km/u. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marcel (16-6-2017 om 17:41)
@Erik, een slipcursus is flauwe kul, je moet zodanig rijden dat je niet in een slip terecht komt en dat noemen we discipline iets wat veel hardrijders niet hebben, jij ergert je aan mensen die wat langzamer rijden maar je moest eens weten hoeveel mensen zich rot ergeren aan hardrijders en tenslotte dit: sinds de autocoureur naast de baan terecht kwam, noemt iedereen die naast de baan terecht komt zich een autocoureur.
Erik (16-6-2017 om 07:41)
@Marcel: Uit je antwoord begrijp ik dat je nooit een slipcursus met de auto hebt gevolgd (ik namelijk wel). Bij 50km/u moet je al "joepie de poepie" heel erg rap wezen om je voertuig onder controle te kunnen krijgen / houden in geval van een slip, dus vallen we weer terug naar de eerder genoemde factor "geluk". @Tonnie: Ik hoop jou ook 's nachts niet tegen te komen, waarschijnlijk val jij dan onder de catagorie "langzaam inhaler, zondags- en onnodig lang linksrijder"...aka rijbewijs bij een pakje boter. Kans is klein hoor, meestal liggen die mensen op dat tijdstip op 1 oor, waardoor "wij" iets harder door kunnen rijden. En nee hoor, niemand is feilloos (ik = niemand hi), gewoon iets harder door mogen rijden in de rustige nachtelijke uren.
Marcel (15-6-2017 om 17:51)
@Erik, je hebt gelijk als je beweerd dat het een kwestie van geluk is als je het er heelhuids vanaf brengt als je in de vangrail beland of je nou 130 of 180 rijdt wat echter geen gezwets in de ruimte is, is dat de tijd die je krijgt om je stuurfout te corrigeren kleiner is bij 180 dan bij 130 km/h dat is een kwestie van kunnen rekenen
Tonnie (15-6-2017 om 14:28)
Ik hoop Vlissinger en Erik niet tegen te komen 's nachts. Met zulke snelheden zit een ernstig ongeluk in een klein hoekje. Het kan natuurlijk zijn dat de heren denken dat ze onfeilbaar zijn.
Erik (niet andere) (14-6-2017 om 12:20)
@Marcel: Ik respecteer je mening hoor, begrijp mij niet verkeerd...maar ik vind het "gezwets vd bovenste plank". Wat is het verschil met 130 km/h de vangrail in of met 180? In alle 2 de gevallen KAN de materiele en / of lichamelijke schade net zo erg zijn. Soms zie je artikels dat er amper schade is, maar bestuurder zwaargewond of overleden. Soms zie je veel schade en komt de bestuurder er af met een schrammetje. Het is en blijft gewoon een kwestie van geluk. Laten ze ook eens iets doen aan die langzaam inhalers op snelweg / "zondagsrijders"..die zijn een gevaar op de weg...links rijders, ga zo maar door. Om je stuur bij af te knabbelen...!
Marcel (13-6-2017 om 18:36)
Voor de chaufeurs coureurs die nachts ongelimiteerd hard willen rijden hoop ik dat ze dan ook zelf voor de medice kosten opdraaien als ze de vangrail induiken door een stuurfoutje
Cookie-instellingen beheren