Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Bewakingsbeelden overvallen cafetaria op tv

Toegevoegd: 13-06-2017, 17.46 uur
Bewakingsbeelden van de beide overvallen.
Bewakingsbeelden van de beide overvallen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

SINT-MAARTENSDIJK - Het onderzoek naar twee overvallen op een cafetaria in Sint-Maartensdijk is nog steeds gaande. Vanavond besteed het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.


Op zowel zondag 26 februari 2016 als zaterdag 18 maart 2017 werd cafetaria 't Centrum overvallen door een man met een vuurwapen. Hij eiste binnen het geld uit de kassalade. Volgens de politie bleek hij ervan op de hoogte te zijn dat de naastgelegen slijterij vanuit de snackbar toegankelijk was. Hij dwong de vrouw namelijk om ook de inhoud van de kassa van de slijterij af te staan. Hierna ging hij er vandoor.

Tijdens de tweede overval was dezelfde medewerkster in de zaak aanwezig. Waar haar man tijdens de eerste overval nog in de keuken werkzaam was, zat deze nu aan een tafeltje in de zaak. De vrouw was dit keer degene die in de keuken was. De man eiste echter dat de vrouw naar de kassa kwam en deze voor hem leegde in een plastic tasje. Ook dit keer ging de dader er dus met een geldbedrag vandoor.

​De politie zoekt getuigen die meer informatie hebben over de daders want deze zijn nog altijd niet achterhaald. Deze eerste overvaller wordt omschreven als een blanke, jonge man die accentloos Nederlands sprak en tussen 16 en 20 jaar oud is. Hij is tussen 1.70 en 1.75 meter lang en droeg die avond een donkerkleurig, gewatteerd jack met capuchon, een donkere spijkerbroek en zwarte schoenen met witte zolen en witte veters.

De tweede dader is ongeveer 1.90 meter lang en sprak eveneens Nederlands. Tijdens de overval had hij een blauwe spijkerbroek aan en een zwarte of donkerblauwe jas met een witte rits. Ook droeg hij zwarte handschoenen. Opvallend ten opzichte van de eerste overvaller is volgens de politie dat deze dader niets van de doorgang naar de slijterij leek te weten.

Het programma is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO 1. De herhaling is woensdag om 11.40 uur op NPO 2.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (13-6-2017 om 19:30)
Hoe bestaat het in zo'n klein plaatsje als St-Maartendijk voor de vier de maal word overvallen en der met het geld er vandoor zijn gegaan, laten we hopen dat er meer gegevens komen door de uitzending van avond
bart (13-6-2017 om 18:56)
Wat zou ik graag hier bij geweest willen zijn..... die zouden spijt er van krijgen dat ze geboren waren............... smerig tuig! Zou dr knieschijven helemaal naar de kloten trappen! Dat ze de rest van dr leven mank lopen. Als herinnering.... Nee ben niet bang voor een pistool! Je schiet maar 1x.
Cookie-instellingen beheren