Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 21 km

Zaterdag hulpverleningsdag Sint-Philipsland

Toegevoegd: 15-06-2017, 11.17 uur
Door: Roland de Jong

SINT PHILIPSLAND - Ter gelegenheid van het 50-jarige jubileum van de jeugdbrandweer Sint-Philipsland wordt zaterdag in het dorp een hulpverleningsdag georganiseerd.


De Hulpverleningsdag speelt zich af rondom de brandweerkazerne aan de Schoolstraat en sluit aan op het parcours van de jaarlijkse braderie. Zelf een brandje blussen of eigenhandig met zwaar redgereedschap een auto open knippen? Het kan allemaal. Onder begeleiding van brandweerpersoneel kan namelijk het hydraulisch redgereedschap geprobeerd worden op een sloopauto. Ook kan met een klein blusmiddel een klein brandje geblust worden.

De ambulancedienst demonstreert een mechanisch hartmassageapparaat en ook zijn diverse voertuigen te bezichtigen. Ook voor kinderen valt er van alles te beleven. Zo kunnen zij een heus brandweerdiploma behalen door een ‘brandje’ te blussen onder begeleiding van de jeugdbrandweer. Verder is er een springkussen en zal er Brandweerman Sam aanwezig zijn.

Het duikteam van de brandweer in Tholen zal doorlopend demonstraties geven in een bassin met ramen zodat bezoekers kunnen zien hoe het er onder water aan toegaat. De Hulpverleningsdag wordt om 10.30 uur officieel geopend door burgemeester Van de Velde van de gemeente Tholen.

Om 14.00 uur wordt het Nationaal Ereteken Brandweer gemaakt ter nagedachtenis aan brandweermensen die in de loop der jaren omkwamen tijdens de uitoefening van hun vak. Jaarlijks wordt deze herdenking gehouden op de derde zaterdag in juni en val nu samen met de Hulpverleningsdag. Het evenement duurt tot 17.00 uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren