Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

Waterschap gaat wegen veiliger maken

Toegevoegd: 20-06-2017, 11.19 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Waterschap Scheldestromen heeft 350.000 euro uitgetrokken om verschillende Zeeuwse 60- en 80-kilometerwegen veiliger te maken.


Op een aantal 80-kilometerwegen past het waterschap de markering aan en worden grasbetontegels in de berm aangebracht. Door het aanbrengen van zulke tegels ontstaan stevigere bermen en kunnen weggebruikers veiliger uitwijken.

Op diverse 80-kilometerwegen wordt de maximumsnelheid teruggebracht naar 60 kilometer per uur. Om deze reden worden nieuwe borden geplaatst. “Het gaat om wegen die wel al waren ingericht als 60-kilometerweg, te herkennen aan de afwezigheid van wegmarkering of aan een onderbroken kantstreep iedere zijde”, zo legt het waterschap uit.

De meeste snelheidverlagingen worden doorgevoerd op Schouwen-Duiveland. Hier gaat op tien weggedeelten de maximumsnelheid omlaag. De extra grasbetontegels worden gelegd tussen Grijpskerke en Oostkapelle en tussen Oosterland en Sirjansland.

De werkzaamheden zijn gisteren gestart en zijn medio november gereed. Het waterschap combineert de werkzaamheden bij een aantal van de wegen met andere wegwerkzaamheden. Om de werkzaamheden uit te voeren worden de meeste wegen tijdelijk afgesloten. Waar nodig worden omleidingsroutes ingesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse showride (24-6-2017 om 06:44)
@Tonnie; DAAR krijg je nou juist ongelukken van!!! Mensen die in 1 keer vol in de HO-ijzers gaan om mensen voorrang te geven die helemaal geen recht op voorrang hebben
Axelaar (21-6-2017 om 19:24)
Doe niet als of fietser altijd heilig zijn
jb (21-6-2017 om 08:11)
Zoals ze al jaren bezig zijn,nog even en de fietsers rijden je voorbij! Bij rijkswaterstaat denken ze nog steeds dat trager veiliger is? Gewoon besparen ,dat doen ze ,en het geld uitgeven aan belachelijke dingen.
Ja-Ja (21-6-2017 om 06:42)
Aan Tonnie. U heb wat Duitsers betreft volkomen gelijk. Vele Nederlanders en medelanders kunnen nog veel leren van Duitsers. Als -Vakantie-fietser kan ik zeggen dat Duitser in het verkeer veel hoffelijker zijn als andere weggebruikers. Vaak krijg je voorrang op de fiets met een vriendelijk gebaar,ook als je geen voorrang heb. Hulde aan de Duitse verkeersdeelnemers.
AntiGSM (21-6-2017 om 00:34)
Het helpt allemaal niets, bijna iedereen is te druk met de smartphone! Precies wat Zeeuwse showride bedoelt!
Cerebrus (20-6-2017 om 22:56)
Veiliger, zeker door verkeersremmende maatregelen te plaatsen waardoor een paar maanden geleden bij Axel een meisje om het leven is gekomen op zo'n leuke "veilige" 60km weg?
Cookie-instellingen beheren