Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 29 km

Henneplucht leidt naar kwekerij in Sluis

Toegevoegd: 21-06-2017, 10.18 uur
Door: Roland de Jong

SLUIS - Een henneplucht op straat heeft dinsdagavond geleid tot de vondst van een wietkwekerij in een woning in Sluis. Ook werden wietplanten aangetroffen in twee tuinen.


Agenten waren dinsdagavond op weg naar een melding toen zij door de Zuiddijkstraat reden. Ze roken een sterke wietlucht maar besloten toch eerst naar de eerdere melding te gaan en hierna nog eens een kijkje te nemen.

Rond 21.00 uur waren de agenten terug in de straat. De henneplucht hing nog steeds in de straat en omdat ze een vermoeden hadden waar de lucht vandaan kwam belden ze aan bij één van de rijtjeshuizen in de straat.

In deze woning bleek echter geen hennep aanwezig te zijn. Even later troffen de agenten in twee tuinen wel wietplanten aan. De ene bewoner bleek niet thuis te zijn. De andere deed de deur open voor de agenten. De man gedroeg zich nogal zenuwachtig en wilde de agenten niet binnenlaten.

Uit zijn woning kwam echter wel een sterke wietlucht. De agenten mochten de planten uit de tuin direct meenemen maar moesten dan wel buitenom lopen. De dienders vertrouwden de zaak niet en vroegen om een machtiging tot binnentreden.

De bewoner wilde daar niet op wachten en heeft de twee politiemedewerkers toch maar binnengelaten. In de woning werd inderdaad een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner bleek samen met een vriend aan het oogsten te zijn. De kwekerij is geruimd. In totaal is ruim 500 gram aan henneptoppen in beslag genomen. Ook alle apparatuur die nodig was om de kwekerij in stand te houden is in beslag genomen.

Zowel de bewoner van de woning in de Zuiddijkstraat als zijn vriend, een 31-jarige man uit Oostburg, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecel. Zij zitten nog vast en zullen woensdag gehoord worden. Later op de avond zijn ook de planten uit de andere tuin weggehaald door de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren