Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 64 km

Groepje Zierikzeese jongeren plande overval

Toegevoegd: 22-06-2017, 17.14 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft zes jongeren uit Zierikzee aangehouden voor een reeks diefstallen en inbraken. De groep was ook van plan een overval te plegen.


Het onderzoek naar de groep startte in mei nadat bij een basisschool aan de Grachtweg in Zierikzee vernielingen waren aangericht. De politie stuitte hierbij op een groepje van 15-jarige jongeren welke vermoedelijk verantwoordelijk was geweest voor de vernielingen.

Tijdens het onderzoek kwamen er steeds meer zaken aan het licht. Zo verdenken politie en justitie de jongeren ondertussen  ook van het gooien van fietsen in een gracht en het plegen van inbraken in een ruilwinkel en een gebouw van de voedselbank. Dit alles gebeurde in de woonplaats van de zes.

Overval
Hoofdagent Pieter-Jan Kruithof laat via een persverklaring weten: "Het meest ernstige is nog wel dat enkelen van deze groep een overval voorbereidde. Ze hadden al een nep-pistool gekocht en wilden een tankstation overvallen. Gelukkig is dit voorkomen, omdat we het wapen tijdig in beslag konden nemen.”

De arrestaties vonden niet allemaal tegelijkertijd plaats. Op 29 mei werd een eerste jongen aangehouden, de laatste aanhouding was op 8 juni. Vijf jongeren zijn na hun aanhouding verhoord en mochten daarna het politiebureau weer verlaten. Eén verdachte heeft meerdere dagen vastgezeten en is na de voorgeleiding bij de Rechter-Commissaris onder schorsende voorwaarden in vrijheid gesteld.

Alle zes de jongens blijven volgens de politie verdachten. De recherche is nu bezig om alle resultaten van het onderzoek in een proces-verbaal te verwerken. Daarna beslist de Officier van justitie over de vervolging.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
helen (23-6-2017 om 10:30)
Wat doen die gasten de medemens aan. Staan ze er niet bij stil dat zij ook hun ouders veel verdriet aandoen als zij daar achter komen. Ga naar school. Leer een vak en verdien je centen op een deugdzame manier. Dan heb je een goede basis om uiteindelijk een gezin te stichten en je vrouw en kinderen trots op je kunnen zijn. Dat is een veel prettiger leven dan het pad naar de criminaliteit volgen.
Zeeuw meisje (22-6-2017 om 19:34)
Wat ik nu wel eens zou willen weten van mensen die dit soort misdaden plegen is of ze zich wel eens afvragen wat ze mensen die hun slachtoffer zijn aandoen? Sta je wel eens stil bij hoeveel angst en ellende je mensen berokkent en waarom? Die paar centen die je opstrijkt? Is dat het dan waard om je hele leven voor te vergooien? Want eens een dief altijd een dief bestaat nog steeds. Of ben je dan zo gewetenloos dat het je echt niets interesseert? Ook niet dat je op deze manier nooit echt iets zal bereiken in je leven? Oprecht geinteresseerd....
ikke (22-6-2017 om 19:33)
@jan helemaal met je eens. Maar dat geloof je toch zelf niet. Allerlei ge-oh en ander gezemel en ze komen weer vrij. Maar goed das NLk
jan (22-6-2017 om 18:54)
En wat gaat er nu met deze jongelui gebeuren? Tenminste een goede boete en een langere tijd hun vrijheid ontnemen lijkt mij de beste wijze om het hun te leren hoe het (misschien) wel moet !! Maar wat doet het OM en de rechterlijke macht ? Zijn wellicht meer begaan bij de jongelui (slechte jeugd misschien ?) en anderszins ! Dus: toch maar goed straffen.
gemiste kans? (22-6-2017 om 17:59)
Soms vind ik het jammer dat de straffen hier in Nederland meestal zo laag zijn. Het is mijns inziens een gemiste kans dat deze jongeren niet enige dagen vast zijn gehouden. Ik hoop niet dat ze nu hun verkeerde pad vervolgen, zo van "je kan heel wat uithalen, want echt gestraft worden we immers toch niet". Wanneer ze tijdelijk vastgezet zouden worden zou dat toch meer impact hebben denk ik.
Cookie-instellingen beheren