Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
45 files van totaal 164 km

KNRM redt opvarende omgeslagen catamaran

Toegevoegd: 26-06-2017, 07.06 uur
Door: Manfred Berrevoets

KAMPERLAND - De KNRM is zondagmiddag uitgevaren voor een vermist benamingslied van een catamaran voor de kust van het Banjaardstrand.


De catamaran, met twee opvarenden, was eerder die middag al omgeslagen en door de bemanning zelf weer rechtgezet waarna de tocht vervolgd kon worden. Echter nadat de catamaran voor de tweede maal omsloeg bleek één van de twee mannen vermist te zijn. De catamaran is vervolgens door de overgebleven opvarende recht gezet en na de omgeving te hebben afgezocht is de catamaran naar het strand bij de Banjaard gevaren.

Na enige tijd kwam er bij het kustwachtcentrum in Den Helder een alarm van een zogenaamde PLB binnen. Een PLB is een Personal Locator Beacon, dit is een persoonsgebonden noodradiobaken. Na het alarm is er gelijk een reddingsboot opgeroepen. De vermiste opvarende kon mede dankzij zijn PLB snel worden gelokaliseerd, zo'n 600 meter uit de kust voor de Banjaard. Deze had al bij al ruim een uur in het water gelegen, maar maakte het naar omstandigheden goed.

De man is op het strand herenigd met zijn zeilmaat. Een tractor van de catclub heeft de twee met hun boot weer opgehaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren