Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 94 km

Douane vindt 65 kilo cocaïne tussen kamerplanten

Toegevoegd: 27-06-2017, 12.33 uur
Douane vindt 65 kilo cocaïne tussen kamerplanten in container Vlissingen
Douane vindt 65 kilo cocaïne tussen kamerplanten in container Vlissingen
© Foto: Openbaar Ministerie
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Dankzij een speurhond van de Douane is vorige week 65 kilo cocaïne gevonden in een container met kamerplanten.


De hond rook de drugs in de haven van Vlissingen waar de container gelost was. In de scan in Rotterdam werden de pakketten cocaïne ontdekt. De container was bestemd voor een adres in Stompwijk. Toen de container daar werd afgeleverd heeft het HARCteam, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en Fiod, een 48-jarige man uit Stompwijk en een 36-jarige Amsterdammer aangehouden.

Bij het bedrijf waar de kamerplanten moesten worden afgeleverd, is maandag nog een doorzoeking gedaan. Overigens hadden de medewerkers van dat bedrijf naar alle waarschijnlijkheid niets met de smokkel te maken. De drugs zijn meteen vernietigd. De twee aangehouden mannen zitten vast tot in ieder geval volgende week woensdag. Het onderzoek wordt voortgezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (28-6-2017 om 03:51)
@ton, ik denk niet dat 65kilo een lokkertje is ;) dat is nogal aan de dure kant. overigens staat er altijd dat de drugs vernietigd zijn.. geloof me, dat zijn ze niet ;)
ton (27-6-2017 om 17:54)
Aparte versiering, als ik het zo mag uitdrukken, weer eens wat anders dan kerstballen. Zijn ze nou echt zo dom geweest om te denken dat ze er mee weg zouden komen ? Of zou het misleiding zijn geweest voor nog een grotere partij van die zooi.
Cookie-instellingen beheren