Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
132 files van totaal 478 km

Weg Groede weer vrij na onderzoek achtervolging

Toegevoegd: 28-06-2017, 12.26 uur
Door: Manfred Berrevoets

GROEDE - De politie heeft vanmorgen lange tijd onderzoek gedaan in Groede nadat agenten hier op een bedrijfsbusje hadden geschoten die tijdens een achtervolging op hen inreed.


Een 19-jarige man uit Breskens werd door de Belgische politie achtervolgd omdat hij zich aan een controle had onttrokken in Knokke. De achtervolging liep door tot in Nederland en de Belgische politieagenten kregen assistentie van hun Nederlandse collega’s.

Op aanwijzingen van de Belgische agenten namen de dienstdoende agenten in Zeeuws-Vlaanderen hun post in op de Noordweg in Groede. Zij zetten hun dienstvoertuig (voorzien van zwaailichten en sirenes, dus duidelijk zichtbaar) dwars op de Noordweg, waar het achtervolgde busje op dat moment reed. Het voertuig stopte echter niet en raasde de afzetting voorbij. Door de politie is op de vluchtende auto geschoten.

Toen de bus nog steeds niet stopte zijn de agenten de achtervolging gestart. Steeds was hun auto voorzien van zwaailichten en sirenes. Ook de Belgische agenten reden nog altijd achter de bus aan. In Breskens, in de Karel Doormanlaan, stopte de auto. De bestuurder van het voertuig is meteen uit de auto gehaald en geboeid overgebracht naar een politiecel. Hij wordt verdacht van poging doodslag. Ook hebben de agenten hem nog laten blazen. Uit de test bleek dat hij onder invloed was van alcohol.

In de auto bleken nog vier andere personen te zitten. Dit waren twee meisjes van 17 en 18 uit Breskens en Oostburg en twee jongens van 19 uit Breskens en Breda. Ook zij zijn alle vier aangehouden en overgebracht naar een politiecel. De bus waarin zij reden is in beslag genomen. Alle inzittenden zullen worden gehoord over het gepleegde feit. Er volgt nog overleg tussen de Procureur des Konings en de Officier van Justitie over wie de zaak verder oppakt.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (28-6-2017 om 15:01)
Hoezo mannen en vrouwen, kijk naar hun leeftijd. Dat zijn onopgevoede kinderen. Wat waren die van plan. Waar hebben de oplettende agenten ons voor behoed ? Benieuwd.
Cookie-instellingen beheren