Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie stopt Middelburgse stalker

Toegevoegd: 30-06-2017, 15.31 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Vrijdagmorgen heeft de politie in een woning in de wijk Dauwendaele een man aangehouden die zijn ex-vriendin de laatste tijd ernstig lastig viel.


De man wordt er van verdacht dat hij vooral de laatste maand de veiligheid van zijn ex-partner structureel aantastte. Zo dreigde hij onder andere het huis van de vrouw in brand te steken en dat hij zou zorgen dat zij de minderjarige kinderen niet meer zou zien. Ook bedreigde hij haar familie, vernielde haar woning en stuurde voortdurend mailtjes naar haar, ook op haar werk. Zijn doel was om met zijn ex-vriendin in gesprek te komen.

Ondanks de vele afwijzingen bleef hij haar veiligheid aantasten. De vrouw deed bij de politie diverse meldingen en op 19 juni jl. officieel aangifte van stalking. De politie nam de zaak in onderzoek en verzamelde bewijs tegen de man. Ook werd een zorgmelding over de vrouw en de kinderen over de stalking en de bedreigingen aan Veilig Thuis gedaan.

Door de Officier van justitie werd toestemming gegeven om de Middelburger aan te houden. Hij werd na zijn aanhouding naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en ingesloten. Het slachtoffer werd hiervan in kennis gesteld. De man is vrijdag verhoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren