Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 254 km

Poging diefstal auto door bedreiging

Toegevoegd: 06-07-2017, 16.15 uur
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Afgelopen dinsdag omstreeks 21.45 uur stond een automobilist uit Terneuzen in zijn auto te wachten voor het verkeerslicht op de kruising van de Dokweg met de Zuidlandstraat.


Naast hem kwam een scooter te staan. Op de scooter zaten twee jongens. Voor hem parkeerde ook een scooter met twee jongens daarop. De bijrijder van de scooter die naast hem stond bedreigde de eigenaar van de auto met een scherp voorwerp en vertelde hem dat hij de auto wilde hebben.

De automobilist liet dit niet over zijn kant gaan en gooide het portier van de auto open. Hierdoor kwam de scooter ten val. De bijrijder maakte stekende bewegingen naar de automobilist, die inmiddels uit de auto was, maar die stond zijn mannetje en gaf de jongen een flinke tik. Daarna sloeg hij het steekvoorwerp uit de handen van de jongen, stapte weer terug in de auto en is weggereden.

Door de actie van de automobilist is zijn auto beschadigd, maar de poging om de auto van hem te stelen is in ieder geval bij een poging gebleven. De benadeelde heeft aangifte gedaan bij de politie. De agenten die met de zaak bezig zijn zouden heel graag getuigen willen spreken die iets gezien of gehoord hebben dat met dit incident te maken kan hebben.

Er is een summier signalement bekend van de vier scooterrijders. Het betreffen alle vier jongens van tussen de 17 en 19 jaar oud en alle vier hadden ze kortgeknipte zwarte haren. Twee reden op een zwarte scooter en twee reden op een witte scooter. De twee op de witte scooter waren gekleed in een zwart poloshirt en een blauwe spijkerbroek. De bijrijder (de jongen die de automobilist daadwerkelijk bedreigde) was iets magerder dan de bestuurder van de witte scooter, dit was een gezette jongeman.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
NT (9-7-2017 om 10:51)
Blijkbaar weet iedereen wie het zijn.... dan moet het voor de politie toch niet zo moeilijk zijn om ze op te pakken
Iemand (7-7-2017 om 20:00)
Haha iedereen weet toch wie dit zijn haha je hebt echt onder een steen gelegen afgelopen 8 jaar als je niet weet wat voor type jongens dat zijn bravo voor de bestuurder Harder aanpakken is de wereld veilig maken.
Mercedes (7-7-2017 om 08:31)
Met een glimlach op mijn gezicht lees ik hoe de bestuurder zich kranig heeft verweerd. tegenover deze laffe gasten. Ik hoop dat deze leeghangers worden opgepakt en dat ze dit keer eens niet soft worden aangepakt door Justitie. Werken is waarschijnlijk voor hen een onbekend woord Nogmaals: zwaar aanpakken die gasten voordat ze verder ontsporen.
Tony (6-7-2017 om 19:53)
Heel goed opgetreden van de auto bestuurder. Die opgeschoten knaapjes (iedereen weet wie het zijn) denken dat ze alles kunnen. Het enige waar ze maar luisteren zijn zoals nu een paar ferme tikken. Ze voelen zich onaantastbaar en zijn dit bijna ook door zwak optreden van rechters. Maar zoals nu lopen ze een keer de verkeerde tegen het lijf. En dat terwijl ze altijd met meerderen zijn, want alleen zijn het brave jongetjes.... harder optreden is de wereld veiliger maken.
ries (6-7-2017 om 18:09)
Ik mag hopen dat de politie dat tuig te pakken krijgt ! ..... Complimenten voor de bestuurder van de auto , hij durfde zich goed te verweren.
Tip (6-7-2017 om 17:42)
Tip: ze kwamen net daarvoor met 2 scooters / 4 man uit het natuurgebied Margaretha weg. Vraag daar de camera beelden op.
Cookie-instellingen beheren