Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 155 km

Broers aangehouden na aanrijding Terneuzen

Toegevoegd: 10-07-2017, 15.54 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft zondagavond in Terneuzen twee broers aangehouden die na een aanrijding met materiële schade weigerden de bevelen van de politie op te volgen.


Volgens de politie kwamen rond 22.00 uur twee auto's frontaal met elkaar in botsing op de Nieuwediepstraat. Er bleek geen letsel te zijn en daarom adviseerde de politie de betrokkenen om situatiefoto's te maken, onderling gegevens uit te wisselen en de betreffende verzekeringsmaatschappijen in te lichten over het ongeval.

Eén van de betrokkenen ging direct akkoord maar de ander, een 20-jarige Terneuzenaar, weigerde zijn auto te verzetten. “Pas na lang aandringen en meerdere malen uitleggen waarom de auto verplaatst moest worden, besloot ook hij uiteindelijk toch zijn auto te verplaatsen”, zo vertelt de politie.

Bij de Terneuzenaar in de auto zat ook diens 22-jarige broer. “Ook hem werd door de politie uitgelegd wat de bedoeling was maar hij wenste niet te luisteren. Even later begon hij de agenten op een dusdanig hinderlijke manier te belemmeren in het uitvoeren van hun taak dat de agenten hem vorderden te vertrekken”, aldus een politiewoordvoerder.

“De man ging niet weg maar pakte zijn telefoon en begon met zijn telefoon te filmen, heel dicht bij de gezichten van de agenten. Filmen is op zich geen probleem maar wel als dit agenten hindert of belet om hun werk op een goede manier te doen. Na meerdere malen gevorderd te hebben dat de man moest vertrekken is hij daarom aangehouden voor het niet voldoen aan het bevel om zich te verwijderen”, aldus de politie.

Omwonenden waren op de consternatie afgekomen en enkelen begonnen zich ook met de situatie te bemoeien. “Ook de 20-jarige man begon zich recalcitrant op te stellen. Daarom werd ook hij meerdere malen gevorderd te vertrekken maar hij gaf hieraan geen gehoor. Hierop is ook hij aangehouden”, aldus de politie. De beide broers zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Hier hebben ze de nacht doorgebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (11-7-2017 om 11:36)
Ik heb ook een keer een gevalletje meegemaakt met zo'n " nieuwe" Nederlander, dan krijg je slachtofferhulp aan de lijn maar vertel daar maar niet tegen dat het eigenlijk een buitenlander is want dan gaan ze gelijk steigeren dat je discrimineert en dreigen de telefoon neer te leggen. Deze lui worden 100% beschermd door onze overheid, WIJ hebben niets meer te vertellen en WIJ worden gediscrimineerd in wat ooit ons eigen Nederland was.
Danny (10-7-2017 om 21:58)
Heropvoeding lukt niet meer Liesbeth, dit is het nieuwe kleurrijke Nederland, waar niks aan gedaan word en we allemaal aan moeten wennen. Nederland is Nederland niet meer. Iedereen ziet het gebeuren maar niemand doet helaas iets
Petfles (10-7-2017 om 19:41)
Ja leuk hey maar waarom durft men er niet bij te zetten het weer eens allochtoonse rot-jochies waren die denken we gaan lekker de Politie pesten en uitdagen ? Auto in beslag nemen en rijbewijs afpakken en ze persoonlijk bij hun ouders thuis afzetten met een briefje van 200 uur werkstraf !!!
liesbeth van den bergh (10-7-2017 om 18:48)
Goed zo, mag ze ook een paar dagen houden... Heropvoeding, hóóp ik... Ben bang van niet....
Gerchtigheid (10-7-2017 om 16:41)
Goeie actie van de politie laat die twee snotneuzen maar eens goed weten dat ze zich gewoon normaal gedragen en naar een agent moeten luisteren Eindelijk een stel agenten die optreden tegen dit soort volk In plaats van alles zomaar te slikken van twee asotjes Goed werk heren agenten zo moet er vaker worden opgetreden
Cookie-instellingen beheren