Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 79 km

Kettingbotsing na overstekende fietser

Toegevoegd: 14-07-2017, 10.56 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLEBRUG - Bij een kettingbotsing in het Zeeuws-Vlaamse Kapellebrug zijn donderdagmiddag verschillende voertuigen beschadigd geraakt.


De bestuurder van een auto met Belgisch kenteken moest rond 15.10 uur hard remmen om een fietser over te laten steken op de Gentsevaart. Twee achter hem rijdende auto's konden op tijd remmen maar een vierde voertuig lukte dit niet.

De voorste auto reed door maar heeft volgens de politie vermoedelijk niets gemerkt van hetgeen achter hem gebeurde. De andere auto's hadden schade maar hebben deze onderling afgehandeld. Er werd een ambulanceteam opgeroepen maar niemand raakte gewond. Geen van de bestuurders had alcohol gedronken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
peter de quaak (14-7-2017 om 14:13)
Nu de hamvraag, stond deze fietser in zijn recht of niet? Fietsers zijn volgens het Amsterdamse gezegde de kakkerlakken van het verkeer. Geven nooit voorrang, rijden door rode stoplichten, hebben lak aan alle verkeersregels en nemen voorrang ook al het niet kan. En ja ik betrap mijzelf als fietser er ook regelmatig op, maar omdat controle ontbreekt en niemand er iets van zegt blijf ik ook zo rijden. Stap ik dan in mijn auto dan valt het kwartje dat het echt niet zo netjes is wat wij als fietser soms uitspoken. En om eerlijk te zijn het is niet altijd de automobilist die fout is, maar wel lekker om er op af te geven. En ook daar doe ik aan mee. Ik lijk wel menselijk.
Vlissinger (14-7-2017 om 13:46)
"de voorste auto reed door" dus? deze heeft er niets mee te maken. dat die pannenkoeken er achter geen afstand hielden is hun eigen zaak
Jan (14-7-2017 om 13:27)
Die Belg opsporen en laten opdraaien voor alle schade! Remmen zonder reden is verkeer hinderen en wettelijk ben je zelfs verantwoordelijk. Op de Gentsevaart is nergens een plaats waar fietsers voorrang hebben. Als iedereen zijn eigen verkeersregels gaat verzinnen..
Pol De Coeyer (14-7-2017 om 12:41)
Die Belgen kunnen er wat van , op een rotonde geven ze ook voorrang aan fietsers.
Cookie-instellingen beheren