Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Flinke boete voor varen zonder vaarbewijs

Toegevoegd: 18-07-2017, 00.54 uur - Update: 18-07-2017, 08.28 uur
Door: Manfred Berrevoets

BROUWERSHAVEN - De politie heeft vandaag op het Grevelingenmeer iemand bekeurd voor het varen zonder vaarbewijs.


Agenten hielden vandaag toezicht op het meer en controleerden de bestuurder van een motorboot. Omdat deze geen geldig vaarbewijs kon overleggen kreeg hij een boete van 550 euro.

De boete die nu is toegekend is voor de categorie 'Varen zonder vaarbewijs met een klein schip'. Bij een schip van grotere omvang bedraagt de boete € 1.000,-.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (19-7-2017 om 19:51)
Tuurlijk, Max, het is weer de overheid die geld wil zien. Heeft helemaal niets te maken met het feit dat er met motorboten ernstige, zelfs dodelijke ongevallen kunnen gebeuren als de bestuurder niet weet hoe en waar te varen. Tuurlijk joh! Blijf maar lekker dromen!
Max (18-7-2017 om 17:25)
Beetje over de top, maar ja wat wil je, watersporters hebben geld Een boete voor rijden zonder rijbewijs is €360, en lijkt mij veel gevaarlijker Niet dat ik zeg dat je het moet doen, maar weer zo jammer NL
Peter de Quaack (18-7-2017 om 03:28)
Vorig jaar hebben ze een actie gehouden onder onze zuiderburen bij de sluis bij Kats. Ze konden tijdens het schutten niet eens alle bonnen uitschrijven. Zo veel hadden er geen vaarbewijs. Niet nodig, en controle ontbreekt toch was de opmerking van onze Zuiderburen. Wel grote jachten dus zal die 500 Euro ze een zorg zijn. Je kan nu zelf een vaarbewijs via de APP halen in België net als je rijbewijs. Fijn dat ene Europa.
Cookie-instellingen beheren