Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM trekt vastgelopen zeiljacht los

Toegevoegd: 19-07-2017, 10.48 uur
De KNRM bij het zeiljacht.
De KNRM bij het zeiljacht.
© Foto: KNRM Neeltje Jans
Door: Manfred Berrevoets

KAMPERLAND - De reddingboot Koopmansdank van de KNRM is dinsdagmiddag rond 17.00 uur uitgerukt voor een zeiljacht die aan de grond was gelopen buiten de geul van de Banjaard.


Door onbekende reden is het jacht al zeilend buiten de boeien geraakt en daar aan de grond gelopen. Vanaf de Koopmansdank is een opstapper overgezet om een sleepverbinding tot stand te brengen. Na kort slepen had het jacht weer water onder de kiel.

De schipper van het jacht heeft vervolgens gecontroleerd of er water binnen was gekomen en of de voortstuwing en het roer nog functioneerden. Dit bleek allemaal in orde te zijn. Het jacht heeft haar reis zelfstandig kunnen voortzetten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren