Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

KNRM helpt zeiljacht met problemen

Toegevoegd: 21-07-2017, 09.53 uur
De KNRM bij Breskens.
De KNRM bij Breskens.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - Een zeiljacht kreeg woensdagochtend rond 10.50 uur te kampen met problemen met het grootzeil in de monding van de Westerschelde. De reddingboot Zeemanshoop voer uit en kon het jacht veilig naar Breskens brengen.


De zeilers waren onderweg van Blankenberge naar Vlissingen. Ze wilden de zeilen strijken waarop het grootzeil bleef hangen in de mast en niet meer naar boven of naar beneden wilde. Door gebruik te maken van de KNRM Helpt app sloegen de zeilers alarm. Via de Nederlandse Kustwacht werd de reddingboot van Breskens gealarmeerd.

Eenmaal ter plaatse is er een sleepverbinding gemaakt. Het jacht is vervolgens op sleeptouw genomen en in overleg met de eigenaar veilig afgemeerd bij een jachtwerf in Breskens.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren