Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
112 files van totaal 423 km

Automobilist wielerongeluk Hulst langer vast

Toegevoegd: 21-07-2017, 13.20 uur
De automobilist wordt verdacht van doodslag.
De automobilist wordt verdacht van doodslag.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

HULST - De 48-jarige automobilist die maandagavond 17 juli 2017 werd aangehouden omdat hij een wielrenner zou hebben aangereden in Hulst blijft langer vast. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten.


Het slachtoffer, een 60-jarige man uit Heikant, overleed ter plekke. De automobilist wordt verdacht van doodslag. Hij blies bij zijn aanhouding 540 ugl en had geen geldig rijbewijs. De weg was onlangs opnieuw begrind en er gold een maximale snelheid van 30 km/uur.

De bestuurder verloor, wellicht doordat hij in de rechterberm terecht kwam, de macht over het stuur en belandde aan de andere kant in de sloot. Tijdens het slingeren raakte hij de wielrenner waarschijnlijk frontaal en ook hij kwam in de sloot terecht. Agenten reanimeerden hem, maar hij overleed ter plaatse.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (22-7-2017 om 11:52)
Zeker waar Kees, echter zie ik nergens terug met welke snelheid de wielrenner de bocht om vloog, want 9 van de 10 denken dat ze aan een wedstrijd meedoen en hiervoor kun je gedronken hebben of niet maar dat je hem te pakken heb op de motorkap is vaak onvoorkombaar!
Remco (22-7-2017 om 01:32)
@Remco Rijverbod voor iemand zonder rijbewijs??
AntiGSM (22-7-2017 om 01:04)
@kees; helemaal goed gezegd, nu dezelfde regels en straffen toepassen bij smartphonegebruik achter het stuur, is minstens net zo gevaarlijk!
kees (21-7-2017 om 17:00)
en terecht poging tot doodslag. Als je met je zatte kop achter stuur kruipt is dat het al, en zeker als je daarna nog niemand doodrijd. En een rijverbod voor 10 jaar instellen. Ik vind dat ze dat aan iedereen moeten opleggen die met drank op iemand doodrijd. Rijd je met drank op iemand aan maar niet dood dan moet het poging tot toebrengen zwaar lichamelijk letsel zijn. Hard straffen..
Cookie-instellingen beheren