Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Woonwijk zonder stroom door hennepkwekerij

Toegevoegd: 22-07-2017, 13.29 uur
Door: Manfred Berrevoets

SAS VAN GENT - Vrijdagavond is in de Beneluxstraat in Sas van Gent een hennepkwekerij gevonden in een onbewoond afgesloten pand. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding van wateroverlast vanuit het pand.


Omstreeks 21.45 uur proberen agenten de oorzaak van de wateroverlast te achterhalen. Om het onbewoonde pand binnen te komen wordt met een ram de voordeur ingedrukt. Het water stroomt vervolgens vrijelijk de straat op. Vervolgens wordt in twee ruimtes op de eerste verdieping een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt. In het hele pand staat water; ook de bodem van de stoppenkast staat onder water.

Vanwege de gevaarlijke combinatie van elektriciteit en water wordt onmiddellijk de brandweer erbij gehaald en netbeheerder Enduris gewaarschuwd. Deze sluit voor de veiligheid een deel van de wijk af van stroom. Vervolgens kon de boel in het pand onschadelijk worden gemaakt. Na ongeveer een uur is de stroom in de wijk weer aangezet.

Een ruimploeg heeft alle 273 planten en kweekmaterialen uit het pand gehaald. Deze worden vernietigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (22-7-2017 om 20:49)
Legaliseren die bende, en dan hopen dat er weer mensen een ruggengraat krijgen. Ja het leven dan écht geen donder meer waard, dat je jezelf er steeds aan moet onttrekken ? Zolang er afnemers zijn, zijn er leveranciers
Cookie-instellingen beheren