Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ambtenaar filmde alleen wc's stadhuis

Toegevoegd: 26-07-2017, 09.44 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De gemeenteambtenaar die afgelopen week werd aangehouden voor het heimelijk filmen in de damestoiletten van het Vlissingse stadhuis heeft waarschijnlijk niet ook nog elders opnamen gemaakt. Dat stelt de politie.


De camera's werden deze maand bij toeval aangetroffen bij de wc's op de gang bij de griffie. Op de beelden die de recherche vervolgens aantrof waren geen gezichten te zien. Na de vondst werden ook andere toiletten in het gebouw onderzocht maar daar bevonden zich geen camera's.

Onderzoek leidde naar een 57-jarige man die werkzaam was in het stadhuis. De gemeente heeft hem met onmiddellijke ingang geschorst en zijn toegangspas geblokkeerd. Rechercheurs hebben de afgelopen dagen het doen en laten van de man uitgebreid onder de loep genomen. “Ook zijn computer is uitgebreid onderzocht en op dit moment is er geen indicatie dat de man ook buiten het stadhuis actief is geweest”, zo laat de politie weten.

De verdachte is na diverse verhoren op vrije voeten gesteld. “Zijn handelen is strafbaar, maar geen feit waarvoor je iemand langer in voorarrest kunt houden”, zo legt de politie uit. De officier van justitie neemt binnenkort een beslissing over de verdere vervolging.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joop (21-3-2018 om 11:29)
En? Is er nu bekend wat er met hem gebeurd? Welke straf?
W. Kruit (28-7-2017 om 01:20)
Ik mag hopen: binnenkort ex-ambtenaar. Ik heb bezwaar tegen een ambtenaar die van mijn geld perversiteiten uithaalt...
Jose (27-7-2017 om 20:18)
Meneer Kees; Deze reactie van is echt een toppertje. Meent U dit nu serieus, of geniet U ervan om steeds met uw reacties de boel hier op te fokken? Ik denk het laatste. En nog even de laatste zin van Uw betoog; wat heb je aan opnames zonder gezichtsherkenning als het om bewijsmateriaal gaat ivm vandalisme?
Kees (26-7-2017 om 18:53)
Het kan ook zijn dat een ambtenaar camera s heeft geplaatst uit kader van eerdere vandalisme. Maar het mag daar niet ook al zijn geen gezichten te zien.
Joop (26-7-2017 om 18:20)
Deze meneer werkte al jaren bij de gemeente. Een behoorlijke kronkel in zijn kop om opgewonden te raken van het afvegen van damesbillen. Ben benieuwd wat zijn straf zal zijn.. baan kwijt of geplaatst elders? En een taakstraf of misschien een geldboete? Meer dan dat zal het niet zijn.. bah
Ko Rubt (26-7-2017 om 10:01)
Ambtenaren die jaren lang stelen, en nu dit weer. Volgens mij kijken ze bij gemeenten nergens naar wie ze aannemen en ook nog flink geld betalen. Een teken dat de afdelingen HR dus waardeloos zijn. Wie weet moet daar eerst wat ontslagen vallen ?
Cookie-instellingen beheren