Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM vindt verwarde man ontoerekeningsvatbaar

Toegevoegd: 27-07-2017, 22.30 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 36-jarige B. K. uit Zierikzee zou volgens de officier van justitie in Middelburg moeten worden ontslagen van rechtsvervolging. Deskundigen oordeelden dat K. volledig ontoerekeningsvatbaar moet worden geacht en dat hij lijdt aan vormen van schizofrenie en paranoïde is.


Wel is de officier van justitie van oordeel dat K. voor een jaar in een psychiatrische inrichting zou moeten worden opgenomen. K. wordt ervan verdacht op 27 januari van dit jaar twee plaatsgenoten met een mes achterna te hebben gezeten. Volgens K. is dat allemaal onzin.

Op de bewuste dag probeerden enkele jongeren om voor hem volkomen onverklaarbare redenen zijn woning binnen te dringen. Daarbij zou K. een mes hebben laten zien. De jongeren renden weg en K. ging ze achterna. Dat hij de jongelieden had achtervolgd klopte wel, maar dat hij een mes had laten zien of ermee gedreigd ontkende hij in alle toonaarden. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (28-7-2017 om 13:31)
Het feit dat hij wordt ontslagen van alle rechtsvervolging wegens ontoerekenbaarheid wil zeggen dat de rechter vindt dat verdachte het feit heeft gepleegd èn dat het feit strafbaar is. Maar ontslag van rechtsvervolging wil niet zeggen dat er niets met de verdachte wordt gedaan. De rechter kan altijd een zgn. maatregel opleggen, zoals TBS, gedwongen verpleging en zelfs gedwongen opname in een (psychiatrische) inrichting. Goed om te weten: de dader komt er dus niet zomaar mee weg.
Vlissinger (28-7-2017 om 08:49)
Als je tegenwoordig een beetje raar doet kun je alles maken in dit land.. goed om te weten!
Alfons (28-7-2017 om 06:50)
Zou moeten worden opgenomen. Nee, hij moet gedwongen opgenomen worden die gek.
Cookie-instellingen beheren