Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
29 files van totaal 107 km

Waterschade na regenbui in Zierikzee

Toegevoegd: 30-07-2017, 10.44 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Een kortstondige maar hevige regenbui heeft zaterdag bij de Baden Powellweg in Zierikzee voor wateroverlast gezorgd.


De brandweer werd rond 20.05 uur opgeroepen nadat was opgemerkt dat er water naar binnenliep bij een bovenwoning en de onder gelegen winkel. Volgens de brandweer van Zierikzee was er binnen sprake van aanzienlijke waterschade.

Ter plekke werd geconstateerd dat de uitlopen van de dakgoten waren volgestroomd. Doordat er sprake was van een verstopping was er flink wat water op het dak blijven staan. De brandweer heeft het vuil weggehaald en is daarna weer ingerukt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een gast (30-7-2017 om 23:14)
het klopt dat platte daken en goten vaak slecht worden onderhouden en schoongemaakt.
Kees (30-7-2017 om 17:35)
Dakgoten dien je als eigenaar van het pand minimaal 1 keer per jaar schoon te maken en met bomen in de buurt 2 keer. Anders krijg je dit soort verstoppingen. Wat het riool betreft is dat ook zo, echter de rioleringen in Nederland zijn allemaal te klein om grote buien op te vangen. Eigenlijk zouden de buizen 2 meter doorsnee moeten zijn maar dat kost te veel om alles te vervangen. De diameter van de buizen is gewoon te klein. En je moet grote buffers hebben in de vorm van een grote vijver om veel water op te vangen. Verder vind ik dat de brandweer niet verantwoordelijk moet zijn voor een overstroomde verstopte dakgoot die niet schoongemaakt is. Ook niet een overstroming van de beneden verdieping. Je moet ze wel kunnen inhuren tegen betaling
r v gemert (30-7-2017 om 15:07)
jaja dat gebeurd als er geen onderhoud word gedaan ,kom dit in mijn werk dagelyks tegen na een bui ,hou het riool schoon! grt ro
Cookie-instellingen beheren