Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Vijf en één jaar cel voor internetoplichting

Toegevoegd: 01-08-2017, 16.19 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 53-jarige J. de H. uit Veenendaal, tegen wie twee weken geleden zeven jaar celstraf was geëist voor ettelijke gevallen van oplichting met stelconplaten, heeft daarvoor dinsdag in Middelburg vijf jaar cel gekregen.


A. J. (36) uit Spijkenisse, die samen met De H. de oplichtingen pleegde kreeg twee jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk opgelegd. In zijn geval was het vonnis conform de eis. De twee opereerden via internetsites zoals Marktplaats en Speurders.

Op het moment dat de kopers geld hadden overgemaakt verdween het geld via katvangers als sneeuw voor de zon en konden de kopers naar zowel de betonplaten als hun geld fluiten. Op die manier werden kopers uit onder meer Nieuwerkerk, Clinge, Koudekerke en Noordgouwe voor ruim twee ton gedupeerd.

Hoewel de rechtbank ook heeft gevonnist dat de twee schadevergoedingen moeten betalen is het nog maar de vraag of het in dit geval ooit voor iedere gedupeerde gaat lukken. Doordat de rechtbank ook de zogeheten schadevergoedingsmaatregel heeft opgelegd, wordt de schadevergoeding die privépersonen is toegekend door de staat voorgeschoten en is het de staat (CJIB) die het geld bij De H. en J. gaat incasseren. Voor de gedupeerde bedrijven, zoals firma's en VOF geldt dat weer niet. Die moeten het via een civiele procedure zien terug te krijgen.

De H. is al diverse keren voor oplichting veroordeeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren