Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 282 km

Vijf illegalen in vrachtwagen Terneuzen

Toegevoegd: 02-08-2017, 13.22 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft dinsdagochtend in Terneuzen in een vrachtwagen vijf illegalen ontdekt.


De chauffeur van de vrachtwagen, een 41-jarige inwoner van het Spaanse Lliria reed rond 10.30 uur richting Vlissingen en moest voor de Sluiskiltunnel stoppen. Toen bleek dat vijf personen zich in de trailer hadden verstopt. Een vreemdeling stak z'n hoofd boven de trailer uit waarna de tunnel dichtging.

Het vijftal wilde vluchten, maar werd door de politie staande gehouden op de Guido Gezellestraat. Het bleek te gaan om twee vrouwen (27 en 34) en twee mannen (19 en 21), allen geboren in Eritrea en een man (32), geboren in Ethiopië. De groep werd naar het politiebureau in Terneuzen meegenomen.

De chauffeur werd ook meegenomen naar het politiebureau. Nadat hij een verklaring had afgelegd mocht hij zijn weg vervolgen. De vijf vreemdelingen kregen ieder een terugkeerbesluit. Ze moeten binnen 28 dagen het Europese grondgebied verlaten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (3-8-2017 om 07:26)
Ik kan het niet begrijpen als chauffeur op een vrachtwagen dit niet merkt dat er een stel gasten in mee rijden maar ze zijn toch ontdekt ze moeten binnen de 28 dagen land uit gezet worden maar er komen er steeds meer in Nederland in plaats van uit zetten die hier illegaal verblijven.
frans (2-8-2017 om 23:54)
binnen 28 dagen het land uit dat is gewoon een lachertje die gelukzoekers blijven hier gewoon in het land en krijgen na verloop van tijd gewoon een uitkering dat is de realiteit in dit land
Kees (2-8-2017 om 21:56)
Zoals Henk Kamp vandaag al zei: het hele vluchtelingen beleid heeft gefaald. Mensen die er eenmaal zijn gaan niet meer terug. Je moet ze gewoon op het vliegtuig zetten. Als ze eenmaal terug zijn in hun land kan geen rechter zeggen haal ze maar terug want het was tegen de regels. Dus gelijk op een vliegtuig zetten
Danny (2-8-2017 om 18:46)
Haha een terugkeerbesluit. Denk dat ze zich daar wel aan gaan houden :-)
ries (2-8-2017 om 15:17)
Ik ben het met @Bumper eens !...... Waar blijven deze illegalen nu ? We hoeven er heus niet van uit te gaan dat ze zich braaf aan dat terugkeerbesluit zullen houden .... die pakken de eerste de beste vrachtwagen weer richting Engeland of zo en voordien gaan ze zich misschien hier met nog wat criminele activiteiten bezighouden. Dit soort vluchtelingen mogen van mij wel harder aangepakt worden !
Bumper (2-8-2017 om 14:12)
Niet erg duidelijk bericht , ,,moeten binnen 28 dagen het EU grondgebied verlaten" en waar zijn ze nu? Beter was het eerste beste vliegtuig uit hun eigen land verplicht laten nemen op hun eigen kosten; Dus door de bevoegde instantie deze personen aan boord brengen, eventueel met handboeien, en weg er mee. Bumper
Cookie-instellingen beheren