Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdronken man Cadzand is Duitse toerist

Toegevoegd: 03-08-2017, 19.48 uur - Update: 04-08-2017, 02.52 uur
Door: Roland de Jong

CADZAND - De persoon die donderdag aan het begin van de avond verdronk voor de kust van Cadzand is een Duitse toerist. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


Volgens de politie is het slachtoffer een 59-jarige man uit Trier. Hij werd rond 17.15 uur levenloos uit het water gehaald nadat hij in de buurt van strandpaviljoen De Strandloper in problemen was gekomen. Tien minuten eerder was een zoekactie opgestart waarvoor hulp was gevraagd van de KNRM, de strandwacht en een Belgische reddingshelikopter.

Hulpverleners hebben nog geprobeerd hem te reanimeren maar deze hulp mocht niet meer baten. De familie van de man wordt opgevangen door medewerkers van de gemeente Sluis. Zij zorgen voor de nodige zorg en opvang. Hulpverleners kwamen na de inzet bijeen in het KNRM-reddingsstation in Cadzand.

Sterke stroming
Volgens de politie is is de man door de sterke stroming verrast en in moeilijkheden geraakt. Voor donderdagmiddag en -avond had het KNMI code geel afgegeven vanwege zware windstoten. Bij Cadzand werden vanmiddag golven verwacht van ruim anderhalve meter hoog. 

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren