Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jaar achter tralies voor drugshandel

Toegevoegd: 03-08-2017, 21.33 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 30-jarige M. V. uit Middelburg voor de handel in amfetamine en XTC een lagere straf opgelegd dan de officier van justitie had gevorderd.


In plaats van de geëiste twintig maanden de cel gaat V. nu twaalf maanden achter de tralies. Ook wordt hij niet 'geplukt' voor 16.698, maar 10.019 euro. Daar waar het Openbaar Ministerie (OM) er vanuit was gegaan dat V. vijf klanten per dag bediende, vond de rechtbank dat drie klanten meer in de rede lag. Dat, afgezet tegen de tarieven van de drugs leverde dus die 10.019 euro op.

Volgens de tenlastelegging zou V. vanaf augustus 2014 bijna een jaar lang hebben gedeald. Er kwam een eind aan de handel van V. toen de politie begin augustus 2015 een inval deed en 149 XTC-pillen en 802 gram amfetaminen ontdekte.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren