Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Traumahelikopter drie keer niet nodig

Toegevoegd: 06-08-2017, 11.21 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is vandaag en gisteren opgeroepen voor drie incidenten maar bij geen van alle ter plekke gekomen.


Zaterdagmiddag werd de helikopter even voor 14.00 uur naar een recreatieterrein aan de Maireweg bij Burgh-Haamstede gestuurd. Toen de helikopter onderweg was werd de komst hiervan geannuleerd. Vanochtend gebeurde datzelfde bij een melding binnenshuis aan de Noordstraat in Domburg.

De traumahelikopter werd gisteren ook opgeroepen voor de steekpartij in Oostburg, maar werd ook daar niet ingezet. Het zwaargewonde slachtoffer kon per ambulance naar een ziekenhuis worden gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sebastian (7-8-2017 om 13:14)
Waarom niet in iedere provincie op een of twee centraal liggende plaatsen een MMT stationeren, dat dan per auto naar de patient gaat? In Duitsland bij voorbeeld gebruikelijk. Dat zal ook goedkoper zijn dan een MMT, dat met de heli van verder weg moet komen, en dan halverwege toch weer omdraait.
A (7-8-2017 om 09:23)
Beter 10x te vroeg dan 1x te laat, niet bezuinigen op veiligheid van de burger!
Vlissinger (6-8-2017 om 23:09)
@Bram Ze nemen altijd het zekere voor het onzekere ook al is dit een dure oplossing. Vaak komt het door bellende mensen die het ongeluk zwaar overdrijven zonder dat ze er even goed bij stil gaan staan wat er nou echt is gebeurd. Hierdoor moet ook regelmatig de brandweer erbij komen terwijl er helemaal geen sprake van beknelling is. Ook onnodige kosten. Zelf ben ik er ook geen fan van en zou liever een traumaheli in bijvoorbeeld Goes zien gestationeerd omdat het aantal ongelukken in Zeeland de pan uit stijgt. Weet niet of dit door mobieltjesverslaafden komt smekend om sms/app aandacht of mensen die maar één keer per maand de auto pakken om boodschappen te doen maar het zou volgens mij geen verkeerd idee zijn als het financieel haalbaar is.
Kees (6-8-2017 om 18:08)
De centrale beslist aan de hand van het ongeval/letsel of een traumahelikopter waar een arts aan boord is gelijktijdig word ingezet. Bij een ongeval met kind word standaard gelijk een traumahelikopter opgeroepen met kinderarts. Dit omdat kinderen zeer kwetsbaar zijn. Als de ambulance aankomt kijken ze ter plaatse of de arts nog nodig is en of ze het alleen aankunnen. Het is best een dure oplossing, maar beter safe dan sorry. Dus de centralist bepaald in een splitsecond of er een trauma arts mee moet komen. Of een gewone arts dat gebeurt ook vaak (een huisarts).
Bram (6-8-2017 om 13:06)
Ik lees hier wel vaker dat dit gebeurt het is maar een enkele keer dat de patiënt daadwerkelijk ook word meegenomen door de trauma helicopters Is dat meschien een gebrek aan goede communicatie of gewoon een afspraak waarmee de helicopters gelijktijdig met de de ambulance vertrekt en pas onderweg het spoedgeval besproken word Dan is het volgens mij een hele dure oplossing die we met zijn alle moeten betalen Ik denk dat in deze gevallen het spreekwoord beter voorkomen dan genezen er duur is
Cookie-instellingen beheren