Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Opnieuw buitenboordmotoren gestolen

Toegevoegd: 07-08-2017, 10.58 uur - Update: 07-08-2017, 11.51 uur
Van deze boot werd de buitenboordmotor ontvreemd.
Van deze boot werd de buitenboordmotor ontvreemd.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Vannacht zijn opnieuw buitenboordmotoren gestolen vanuit een Zeeuwse jachthaven. Ook een boot werd ontvreemd.


Dit keer vonden de diefstallen plaats bij Jachthaven Oranjeplaat aan de Muidenweg in Arnemuiden. De diefstallen werden aan het begin van de ochtend ontdekt. Er is aangifte gedaan. In totaal zijn drie buitenboordmotoren gestolen. Het vaartuig dat is ontvreemd betreft een rubberboot van het merk QuickSilver.

De laatste tijd vinden vaker van dit soort diefstallen plaats. De politie raadt mensen aan hun buitenboordmotor 's nachts te verwijderen en achter slot en grendel op te bergen. Volgens de politie worden immers ook motoren gestolen die middels sloten gezekerd zijn.

"Vooral in het voorseizoen worden veel mensen door dit soort diefstallen gedupeerd. Vermoedelijk gaat het om criminele bendes die goed voorbereid en snel te werk gaan. Een gemiddelde buitenboordmotor is al snel duizenden euro’s waard. Wij werken samen met de havenmeesters om deze diefstallen te voorkomen en te onderzoeken", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Middelburger (9-8-2017 om 00:53)
Martin, ja want de Politie schrijft de parkeerboetes uit ? je ben lekker op de hoogte maar niet heus !!! blaaskaak
Martin (7-8-2017 om 16:58)
Weet de politie wel hoe zwaar zo'n buitenboord kan wegen? Gewoon met je fikken van andersmans spullen blijven, en politie? Misschien iets meer kontrolleren nachts, en minder parkeerboetes uitschrijven aan toeristen.
AD. (7-8-2017 om 13:44)
Kijk eens in het oostblok.
Cookie-instellingen beheren