Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
85 files van totaal 314 km

Officier eist ISD tegen Middelburgse dief

Toegevoegd: 10-08-2017, 15.06 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Officier van justitie Gerda Oosterveld wil dat de 21-jarige Middelburger F. de V. de zogeheten ISD-maatregel - een verblijf van maximal twee jaar in een instelling voor veelplegers - wordt opgelegd. De V. wordt beschouwd als een zeer actieve veelpleger bij wie de nodige eerder opgelegde straffen niet hebben geholpen.


Deze keer wordt De V. verdacht van een winkeldiefstal bij een supermarkt in Middelburg. Hij zou daar zes pakken koffie hebben meegenomen zonder te betalen. Daarnaast wordt hij verdacht van de heling van een scooter op 12 april en de diefstal van een televisie op 23 maart.

Overigens ontkent De V. het laatste. Volgens zijn verklaring wilde hij rond vijf uur ’s ochtends de woning van een vriend verlaten, maar bleek de voordeur op slot. De V. ging via het raam naar buiten en liet het raam op een kiertje open. Kort daarna bleek de tv net als De V. vertrokken.

Volgens zowel De V. als zijn advocate was het heel goed mogelijk dat iemand door het raam naar binnen was geklommen en op die manier de tv had meegenomen. Dat haar cliënt met de knots van een tv van de wijk Douwendaele enkele kilometers naar zijn woning in Klarenbeek zou zijn gelopen achtte zij onwaarschijnlijk. Verder wordt hij ervan verdacht vorig jaar enkele jassen te hebben gestolen met de bedoeling die te verkopen en met de opbrengst daarvan weer drugs te kunnen kopen.

Inmiddels zit De V. nu vier maanden in voorarrest. Zijn advocate meende dat De V. daarmee al voldoende is gestraft, zij het dat als stok achter de deur daar een voorwaardelijke ISD-maatregel bij opgelegd zou kunnen worden.

Uitspraak op 24 augustus.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bumper: (10-8-2017 om 16:17)
zet die advocaat er maar naast, die snapt er geen zak van, totdat zo,n figuur ook bij hem is wezen shoppen dan begrijpt hij het wat beter waarschijnlijk. bumper:
Cookie-instellingen beheren