Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ongeluk A58 na remmen voor vrachtwagen

Toegevoegd: 12-08-2017, 09.36 uur
Na de botsing ontstond een file van zo'n zes kilometer.
Na de botsing ontstond een file van zo'n zes kilometer.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Het ongeluk vrijdagmiddag op de A58 bij Kapelle vond plaats nadat een vrachtwagen plotseling invoegde en hierdoor hard moest worden geremd. Dat meldt de politie.


Het ongeluk gebeurde rond 16.25 uur op de rijbaan richting Bergen op Zoom. Een 26-jarige automobilist uit Ossendrecht reed volgens de politie op de linkerbaan en moest krachtig afremmen omdat een vrachtwagen voor hem invoegde.

De 63-jarige bestuurder van een bestelbus die achter de personenauto reed remde ook, maar kon niet voorkomen dat hij de personenauto voor hem aantikte. De personenauto draaide rond en belandde in de berm naast de rijweg. De bestelbus belandde in de sloot en sloeg om.

In de slip raakte hij ook de personenauto van een 37-jarige automobilist uit Kapelle. De bestuurder van de bestelbus werd met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht en kon na controle weer naar huis.

Door het ongeluk ontstond een file van zo’n zes kilometer.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter Quaack (12-8-2017 om 11:59)
Idd. Jacob zo gaat dat. Zelf heb ik ook een vrachtwagen rijbewijs maar begrijp echt niet waarom ze er soms zonodig langs moeten. Inhalen met 0'5km/h sneller en files van hier tot Tokio. En ja dan de manier waarop, geven er even tussen duwen. Maar wees gerust, dit mag allemaal van de politie. Heeft geen prioriteit om deze chauffeurs aan te spreken, ook niet om ze even duidelijk te maken dat ze files hebben veroorzaakt, En ja ik haal ook wel eens in maar met een vrachtwagen moet je gewoon even rekening houden met omgeving en verkeer. Duurt iets langer. En dit soort capriolen als mensen van de weg drukken moet gewoon eens flink worden afgestraft. Mag hopen dat ze de dader vinden.
Vlissinger (12-8-2017 om 11:27)
Ik zie het zo vaak gebeuren dat mensen denken dat ze alleen op de weg zijn en totaal niet anticiperen op het overige verkeer. Als ik een vrachtwagen zie die wil invoegen dan pas ik al ver van te voren mijn snelheid aan als ik zie dat ik niet naar links kan. Ik bedoel, je ziet hem ver van te voren aankomen en je weet dat een vrachtwagen vaak nog niet op volle snelheid is. Geef hem dan de ruimte en blijf niet stug doorrijden. Dat zie je ook bij wegwerkzaamheden. Ego's die pas op het laatste moment invoegen of via de benzinepomp die paar meters extra te pakken met 0 tijdswinst. Fileveroorzakers.Toch had de vrachtwagenchauffeur hier beter kunnen kiezen om nog een stukje vluchtstrook mee te pakken. De schuld ligt gevoelsmatig aan beide kanten.
Johannes (12-8-2017 om 10:51)
De vraag rijst: Heeft men de vrachtwagenbestuurder nog in zijn kraag kunnen grijpen?
Petrus (12-8-2017 om 10:45)
Over het algemeen heb ik respect voor vrachtwagen chauffeurs, maar er zitten ook enorme eikels tussen die geen ruk om de medegebruikers geven. Hier nu ook, ik lees niets over de chauffeur die dit veroorzaakt heeft? Ik zeg, oppakken en rijbewijs inleveren. Deze meneer/mevrouw heeft niet in de gaten dat hij een dodelijke combinatie in zijn handen heeft.
joop (12-8-2017 om 10:23)
Misschien kreeg de vrachtwagen niet genoeg ruimte om in te voegen want vlak ook de personenauto's niet uit, die willen geen vrachtwagen voor hun neus en blijven steeds elk gaatje dichten zodat vrachtwagens geen ruimte hebben fatsoenlijk in te voegen.
jacob (12-8-2017 om 09:53)
Als ik bericht lees is er maar één conclusie de vrachtwagen heeft gewoon een andere weggebruiker van de weg gedrukt.
Cookie-instellingen beheren