Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
92 files van totaal 357 km

Motorpech tijdens oversteek naar Nederland

Toegevoegd: 15-08-2017, 17.52 uur
De KNRM heeft het bootje naar Neeltje Jans gesleept.
De KNRM heeft het bootje naar Neeltje Jans gesleept.
© Foto: KNRM Neeltje Jans
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - De KNRM-reddingboot Koopmansdank van Neeltje Jans is maandagmiddag ingezet voor een bootje met een motorstoring.


De uit het Engelse Ramsgate afkomstige rigid inflatable boat (RIB) wilde de oversteek maken naar Nederland. Zo'n twee mijl ten noorden van het ijzeren torentje bij Westkapelle traden echter brandstofproblemen op. Rond 16.35 uur werd daarom alarm geslagen bij de Kustwacht.

Kort voor vijf uur voer de reddingboot uit en na een half uur arriveerde men bij het bootje. Het probleem bleek niet ter plekke verholpen te kunnen worden en daarom is het bootje op sleep genomen naar Neeltje Jans. Rond 18.45 meerde de Koopmansdank weer af bij het reddingstation.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fred (16-8-2017 om 10:06)
Zolang het "materiaal" in orde is, hoeft dat met een dergelijke boot geen enkel probleem te zijn, afmetingen zegt niets, kijk naar de problemen met het containerschip bij Rilland-Bath, was toch geen klein schip.
andre rademaker (16-8-2017 om 08:37)
De grootte van het bootje maakt niet uit De reddings- vloten op zee zijn van het zelfde martiaal gemaakt
Erik (16-8-2017 om 00:03)
Is dat niet "levensgevaarlijk" en erg onverantwoord om met zo'n klein bootje van Engeland naar Nederland te tuffen.... ?
Cookie-instellingen beheren